Helsingin paraatipaikalla kelluu Venäjältä tullut tutkimusalus, johon rakennettiin merirosvoluola – Nyt liikuntakyvytöntä vanhusta tarjotaan Helsingin yöelämän magneetiksi

Helsingin keskustan kupeessa sijaitsevan laivan kannelta löytyy valkoista hiekkaa ja palmuja. Nyt tapahtumatilana toiminut laiva on myynnissä 150 000 euron hinnalla.

White Sand Boatin laituripaikka sijaitsee Jätkäsaarta vastapäätä Hietalahdenrannassa.

13.7. 13:35 | Päivitetty 13.7. 14:24

Helsingissä on tullut myyntiin poikkeuksellinen alus: kelluva merirosvoluola.

Vuonna 1962 rakennettu White Sand Boat on ollut alkujaan venäläisomisteinen tutkimusalus. Ennen kuin nykyiset omistajat ostivat laivan, siinä asuttiin.

Vuonna 2017 toteutetun muodonmuutoksen myötä laivan kannelle ilmestyi valkoista hiekkaa ja huojuvia palmuja. Sen lisäksi kannelta löytyvät grilli, puulämmitteinen sauna sekä palju. Kannen alla on merirosvoluolaksi rakennettu kokoustila, josta löytyvät myös karaokelaitteet ja riippumatot.

Alun perin laivan nykyiset omistajat hankkivat laivan keskustan kesämökiksi, jota oli tarkoitus vuokrata yrityksille ja yksityishenkilöille vain kulujen kattamiseksi.

Laivan vuokraustoiminta oli kuitenkin niin suosittua, että omistajien oma käyttö jäi vähäiseksi, kertoo Markku Pajarinen, yksi laivan nykyisistä omistajista.

Pajarisen mukaan etenkin ravintolalaivayrittäjät ovat olleet kiinnostuneita White Sand Boatin ostosta. Pajarinen uskoo, että Ruoholahden alueen rannoista voisi tulla hyvä vaihtoehto Aurajoen ravintolalaivojen keskittymälle.

Tällä hetkellä laivalle etsitään uutta omistajaa 150 000 euron hintapyynnillä.

Liiketilaksi luokitellun laivan pinta-alaksi kerrotaan 154 neliömetriä ja laivan pituudeksi 27 metriä. Pajarisen mukaan laivaan mahtuu mukavasti 50 ihmistä.

Osoitteessa Sillilaituri 1 majailevan laivan laituripaikan vuokra on 280 euroa kuukaudessa. Laivan moottori on tallessa, mutta laivan konehuone vaatisi remontin ennen kuin sillä voi lähteä risteilemään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat