Poliisin lisätiedot hotelli Tornin poikkeuksellisesta rikosepäilystä: Mahdollisesti hengenvaarallista ainetta levittänyt nainen löydetään varmuudella

Poliisilla ei vielä ole varmaa tietoa siitä, mitä naisen levittämä aine oli.

Hotelli Tornin Ateljee bar -ravintola huhtikuussa 2022.

12.7. 9:39

NAINEN levitti perjantai-iltana hotelli Tornin Ateljee bar -ravintolassa tuntematonta ainetta, josta kolme ravintolan työntekijää sai oireita, Helsingin poliisi epäilee. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan maanantaina.

Vielä tiistaiaamuun mennessä naista ei ollut tavoitettu, tutkinnanjohtaja Crista Granroth kertoo HS:lle.

Hänen mukaansa naisen löytämiseen on mennyt hieman aikaa, mutta tämä tullaan varmasti tavoittamaan. Naisen tuntomerkit tai henkilöllisyys ovat siis ilmeisesti poliisin tiedossa.

”Ihan varmuudella hänet kyllä löydetään”, Granroth sanoo.

Tapahtumahetkellä perjantaina ravintolassa oli yhteensä noin 20 ihmistä. Granrothin mukaan heihin ollaan oltu yhteydessä ja kuulusteluja tullaan jatkamaan tiistain aikana.

”Tällä hetkellä meillä on sinänsä ihan hyvä kuva tapahtumien kulusta, mutta en pysty sitä vielä julkisesti tarkemmin avaamaan”, hän sanoo.

Lue lisää: Olitko perjantaina paikalla Helsingin hotelli Tornissa? Näköalabaarissa levitettiin mahdollisesti hengen­vaarallista ainetta

Poliisilla ei vielä ole varmaa tietoa siitä, mitä naisen levittämä aine oli. Aineesta on kuitenkin saatu Granrothin mukaan otettua näytteitä, joita tutkitaan parhaillaan.

Hänen mukaansa aineen analysointi laboratoriossa voi kuitenkin kestää kesälomien johdosta hieman pidempään kuin normaalisti.

Granroth ei kommentoi tarkemmin sitä, millaisessa olomuodossa mahdollisesti hengenvaarallista ainetta levitettiin. Kyseessä ei kuitenkaan ole hänen mukaansa esimerkiksi jauhemainen aine.

”Mistään jauheesta ei ole ollut puhetta”, hän sanoo.

Granroth ei pysty avaamaan henkilökunnan saamia oireita tarkemmin, mutta kertoo, että näiden on täytynyt oireiden johdosta mennä terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle.

”Yksi rikosnimikkeistä on törkeä pahoinpitely, joka tarkoittaa, että uhrille tulee jonkinlainen hengenvaarallinen tila. Katson, että on syytä epäillä sellaista tässä vaiheessa esitutkintaa”, hän sanoi HS:lle maanantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat