Iäkäs kuljettaja törttöili hengenvaarallisesti Oulunkylässä – Poliisi pyytää läheisiltä tarkkaavaisuutta

Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ajokyvyn heikkenemisen vuoksi. Kukaan ei vahingoittunut tilanteessa.

13.7. 11:32 | Päivitetty 13.7. 11:42

Poliisi kertoo, että iäkäs ihminen törmäsi tiistaina Helsingin Oulunkylässä kahteen autoon ymmärtämättä itse, missä oli. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Kukaan ei vahingoittunut tilanteessa.

Helsingin poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoi asiasta Twitterissä.

Iäkäs ihminen oli ajanut kaupan parkkipaikalla ja erehtynyt uloskäynnistä. Hän törmäsi kahteen autoon. Pysähdyksestä huolimatta kuljettaja oli yrittänyt väkisin ajaa eteenpäin ja jäänyt sutimaan paikalleen. Pasterstein arvioi, ettei kuljettaja ymmärtänyt kolaroineensa. Kuljettaja ei osannut sanoa poliisille, kuinka oli päätynyt kyseiseen paikkaan.

Poliisi määräsi kuljettajan määräaikaiseen ajokieltoon, koska ajokyvyn heikkeneminen oli ilmeistä.

Pasterstein kertoo nostaneensa tapauksen esiin, koska suurten ikäluokkien vanhetessa riski vastaaville tapauksille kasvaa.

”Toimintakyvyn romahtaminen voi tapahtua äkkiä, vaikka vielä kuukausia sitten olisi ollut ihan terävä. On aika hurjaa, jos kunto on sellainen, että ei edes tiedä missä on.”

Hän toivoo lähiomaisten ilmoittavan poliisille, jos huomaavat esimerkiksi vanhempiensa ajokunnon heikentyneet. Myös muut tienkäyttäjät voivat ilmoittaa poliisille havainnoistaan. Poliisi voi esimerkiksi määrätä kuljettajan lääkärin arviointiin tai uuteen ajokokeeseen.

Pasterstein painottaa, että ilmoittaminen on tärkeää paitsi iäkkään ihmisen itsensä, myös muiden turvallisuuden vuoksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat