Helsingin kaupungin­valtuuston varavaltuutetulle sakkotuomio rahankeräys­rikoksesta

Kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Juhani Strandén (ps) tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa päiväsakkoihin luvattoman rahankeräyksen järjestämisestä.

Tuomio annettiin Helsingin käräjäoikeudessa 29. päivä kesäkuuta.

13.7. 17:00

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Juhani Strandénin (ps) 20 päiväsakkoon rahankeräysrikoksesta. Tuomio annettiin kesäkuun 29. päivänä.

HS uutisoi tuomioon johtaneesta syytteestä viime vuoden lopulla. Strandén toimi Helsingin käräjäoikeudessa lautamiehenä asian tullessa vireille, mutta hänen kautensa päättyi jo tammikuussa 2022.

Strandénilla oli ollut verkkosivuillaan alkuvuodesta 2020 näkyvillä ilmoitus, jossa hän pyysi vaaliavustusta henkilökohtaiselleen pankkitililleen. Strandénilla ei ollut rahankeräyslain mukaista lupaa rahankeräyksen järjestämiseen, eivätkä yksityishenkilöt voi saada rahankeräyslupia.

Keräyksen taustalla oli Strandénin väittämän mukaan rekisteröimätön Juhani Strandénin tukiyhdistys. Yhdistyksellä ei ollut pankkitiliä, mikä oli hänen mukaansa syy sille, että ilmoituksessa oli Strandénin oma tilinumero.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan verkkosivuilla ei ollut mainintaa tukiyhdistyksestä, eikä niistä voinut saada muunlaista kuvaa, kuin että keräyksen takana oli Strandén itse.

Strandénin tuloilla päiväsakoista tuli maksettavaa yhteensä 400 euroa.

HS julkaisee Juhani Strandénin nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat