Syyte: tytär tappoi isänsä – Tyttären mukaan isä raiskasi hänet

Syyttäjä vaatii naiselle vähintään 10-11 vuoden mittaista vankeusrangaistusta. Nainen sanoo puolustautuneensa isän raiskattua hänet.

Joulukuussa 2021 tapahtunutta rikosta käsitellään Espoon oikeustalolla Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

14.7. 10:22

Syyttäjä vaatii naiselle vähintään 10-11 vuoden mittaista vankeusrangaistusta isänsä taposta. Tapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Rikos tapahtui Espoossa joulukuussa 2021.

Nainen myöntää aiheuttaneensa isänsä kuoleman lyömällä tätä puukolla, mutta kiistää tapon.

Rikos tapahtui naisen isän asunnossa, jonne nainen hakeutui koska etsi oman kertomuksensa mukaan turvallista paikkaa.

Omassa oikeudelle toimittamassaan ennakkovastauksessa nainen kertoo, että saavuttuaan isänsä luo, hän joutui isänsä raiskaamaksi. Syytteessä kerrotaan, että naisen ja tämän isän välillä on ollut naisen kannalta ”yllättävä ja järkyttävä välikohtaus”.

Tämän jälkeen nainen oli hakenut puukon ja iskenyt isäänsä kaulan ja niskan alueelle useita kertoja. Yhteensä teräaseen aiheuttamia viilto- ja pistohaavoja on ollut 30.

Uhri kuoli puukoniskujen aiheuttamaan kaulan haavoista johtuvaan verenhukkaan sekä verenvuodon aiheuttamaan hengitysteiden tukkeutumiseen.

Teon jälkeen nainen oli mennyt rappukäytävään koputtamaan naapureiden oviin ja huutamaan apua.

Ennakkovastauksessa naisen asianajaja kertoo, ettei pienikokoisella naisella ole ollut fyysisiä eikä henkisiä kykyjä vastustaa isänsä hyökkäystä ilman tekovälinettä. Asianajajan mukaan kyseessä on ollut hätävarjelu.

Nainen on ollut vangittuna rikoksen tekopäivästä saakka.

Asiasta kertoi ensimmäiseksi Ilta-Sanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat