Hotelli Tornissa mahdollisesti hengen­vaarallisen aineen levittämisestä epäiltyä naista ei pystytä kuulustelemaan

Poliisi ei tutkinnanjohtajan mukaan aio tällä hetkellä esittää naista vangittavaksi.

Tuntematonta ainetta levitettiin hotelli Tornin 12. kerroksen näköalabaarissa.

14.7. 8:58

NAINEN levitti perjantai-iltana hotelli Tornin Ateljee bar -ravintolassa tuntematonta ainetta, josta kolme ravintolan työntekijää sai oireita, Helsingin poliisi epäilee. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan maanantaina.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja vahingontekona.

Poliisi kertoi keskiviikkona ottaneensa naisen kiinni. Häntä ei kuitenkaan vielä torstaiaamuun mennessä olla päästy kuulemaan, kertoo tutkinnanjohtaja Crista Granroth.

Granrothin mukaan naista ei pystytä nyt kuulustelemaan hänen tilastaan johtuen. Granroth ei kuitenkaan voi kommentoida tarkemmin naisen terveystietoihin liittyviä asioita.

”Meillä ei tällä hetkellä ole kuulustelu­mahdollisuuksia, eikä vastauksia tulla saamaan vielä tämän viikon aikanakaan”, hän sanoo.

Poliisi ei myöskään Granrothin mukaan tällä hetkellä aio esittää naista vangittavaksi. Hänen mukaansa naisen kuulemiseen menee aikaa ja itse tapahtumastakin on jo melkein viikko.

”Esitutkinnan turvaamisen kannalta ei ole mitään perusteita esittää vangitsemista.”

Poliisilla ei toistaiseksi ole varmuutta siitä, mitä naisen levittämä aine oli, mutta asian selvittämistä jatketaan. Poliisi ei myöskään ole kommentoinut tarkemmin sitä, miten ainetta levitettiin ravintolassa.

Perjantai-iltana Ateljee barissa paikalla olleet HS:n haastattelemat asiakkaat kertovat, etteivät olleet havainneet välikohtausta juuri lainkaan. Asiakkaita kuitenkin pyydettiin poistumaan ravintolan alemmasta kerroksesta ja tilan ovet suljettiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat