Mies tilasi postitse huumeita kotiinsa – Oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen

Miehen mukaan huumausaineiden käyttäminen oli räikeästi hänen uskontonsa ja kulttuurinsa vastaista.

27.7. 15:38

Mies tilasi ulkomailta postitse erilaisia huumeannoksia toistuvasti kotiinsa. Mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus piti ennallaan Helsingin käräjäoikeuden tuomion.

Mies valitti käräjäoikeuden tuomiosta, mutta hovioikeuden mukaan aihetta jatkokäsittelyluvalle ei ollut.

29-vuotias mies oli tilannut postitse neljä kertaa huumeita kotiosoitteeseensa tai muuten sopinut huumeiden toimittamisesta hänelle.

Kaksi ensimmäistä annosta mies oli tilannut Helsinkiin heinäkuussa 2019. Seuraavat kaksi hän tilasi muuttonsa jälkeen uuteen kotiosoitteeseensa Vantaalle huhtikuussa 2020. Hän ei koskaan saanut huumeita, koska postilähetykset jäivät takavarikkoon tullivalvonnassa.

Neljässä tilauksessa oli yhteensä 50 LSD-lappua, 20 MDMA-tablettia ja 5,4 grammaa MDMA:ta ja 20 millilitraa GHB:ta sisältävää liuosta.

Mies kiisti tilanneensa huumausaineita. Hänen mukaansa kuka tahansa olisi voinut tilata ne hänen osoitteeseensa häirintä- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Hän kertoi kuuluneensa vuonna 2019 tanssiyhteisöön, jossa oli esiintynyt runsaasti keskinäistä kateutta ja kilpailua. Tanssipaikan pukukoppien lukoissa oli tanssijoiden osoitteet, joten miehen mukaan oli mahdollista, että hänen osoitteensa oli otettu siitä.

Toisena vaihtoehtona mies esitti sitä, että kun hän oli yrittäjänä vuonna 2020, hänen yrityksensä yhteystiedot olivat sijainneet kotona kenen tahansa helposti hankittavissa.

Mies vetosi myös siihen, että yhteenkään postilähetykseen hänen osoitettaan ei ollut kirjoitettu oikein. Hän kertoi olevansa yliopistokoulutuksen saanut henkilö, joten olisi epätodennäköistä, että hän ei olisi osannut kirjoittaa osoitettaan oikein.

Lisäksi mies puolustautui sillä, että huumausaineiden käyttäminen oli räikeästi hänen uskontonsa ja kulttuurinsa vastaista.

Käräjäoikeuden mukaan tilatut huumausaineet eivät olleet arvoltaan aivan ”vähämerkityksisiä”. Siksi oikeuden mukaan oli epätodennäköistä, että joku olisi lähettänyt ne vahingoittamistarkoituksessa miehen osoitteeseen.

Käräjäoikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei ole jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat