Nainen iski puukolla kymmeniä kertoja isäänsä –  Nainen todettiin syyntakeettomaksi

31-vuotias nainen puukotti isäänsä kymmeniä kertoja espoolaisessa kerrostaloasunnossa. Naisen katsottiin syyllistyneen syyntakettomana surmaan.

Tapausta käsiteltiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

27.7. 14:02

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tänään päätöksensä tapauksesta, jossa kolmekymppinen nainen tappoi isänsä.

Rikos tapahtui joulukuussa 2021 yksityisasunnossa Espoossa.

Syyttäjä vaati naiselle vähintään kymmenen vuoden tuomiota taposta. Hätävarjeluun vedonnut nainen todettiin syyntakeettomaksi.

Lue lisää: Syyte: tytär tappoi isänsä – Tyttären mukaan isä raiskasi hänet

Tapahtumat saivat alkunsa, kun nainen hakeutui isänsä luo etsiessään turvallista paikkaa. Erilaisista pelkotiloista kärsinyt nainen pelkäsi esimerkiksi tulevansa myrkytetyksi.

Naisen kertomuksen mukaan isä oli raiskannut hänet heti, kun nainen oli saapunut asunnolle.

Kun nainen oli päässyt pois isänsä läheisyydestä, hän oli hakenut veitsen. Nainen kertoo, että isä oli yrittänyt ottaa veitsen pois hänen kädestään ja tilanteesta oli syntynyt kamppailu.

Lopulta nainen on kertomansa mukaan purrut isäänsä käteen ja huitonut päämäärättömästi puukolla.

Tämän jälkeen nainen oli mennyt naapurien ovelle koputtamaan ja hakemaan apua. Naisen käsityksen mukaan hänen isänsä ei kuollut, vaan nainen uskoo nähneensä isänsä tapahtumien jälkeen juttelemassa poliisien kanssa.

Rikosteknisen laboratorion lausunto tuki naisen kertomusta raiskauksesta. Naisen alushousuista löytyi viitteitä siemennesteestä, josta määritelty Y-kromosomityyppi vastasi isän Y-kromosomityyppiä.

Sen lisäksi isän housut olivat jalkoihin laskettuna poliisien saapuessa asunnolle.

Sen sijaan käräjäoikeuden päätöksessä todetaan, että miehen vammojen laatu ja määrä kertovat ennemmin sinnikkäästä surmaamistarkoituksesta kuin hätävarjelusta.

Nainen oli iskenyt isäänsä kaulan ja niskan alueelle noin 30 kertaa. Mies kuoli puukoniskujen aiheuttamaan verenhukkaan ja verenvuodon aiheuttamaan alahengitysteiden tukkeutumiseen.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen kuolemaa edeltänyt tilanne oli naisen kannalta poikkeuksellisen järkyttävä ja epätoivoinen. Tämän vuoksi arvioitiin, ettei nainen ole voinut käsittää oman menettelynsä merkitystä ja oikeudenvastaisuutta.

Naisen katsottiin tappaneen isänsä kokonaisuutena arvostellen lieventävien asianhaarojen vallitessa, joten hän syyllistyi surmaan.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (Thl) antoi kesäkuussa lausunnon, jonka mukaan nainen on ollut teon aikaan syyntakeeton.

Nainen on määrätty tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon, eikä häntä näin ollen tuomita rangaistukseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat