Hävittäjät ilmestyivät jälleen Helsingin ylle

Puolustusvoimat ja Kaartin jääkärirykmentti harjoittelevat muun muassa Hernesaaressa, Jätkäsaaressa ja Herttoniemessä.

Pääkaupunkiseudun yllä lentää hävittäjiä.

27.7. 14:45

Pääkaupunkiseudulla maanantaina alkanut ilmapuolustusharjoitus kuuluu ja näkyy Helsingissä keskiviikosta perjantaihin. Harjoitus on osa Maavoimien kesän harjoituskokonaisuutta.

Ilmavoimat lentää harjoituksissa maalilentoja ja tukilentoja hävittäjä- ja suihkuharjoitushävittäjäkalustolla.

Pääkaupunkiseudulla toteutettavaan harjoitukseen osallistuu joukkoja eri joukko-osastoista ja puolustushaaroista. Ilmavoimat lentää yksittäisiä maali- ja tukilentoja Hornet- ja Hawk-kalustolla. Tämä aiheuttaa lentomelua pääkaupunkiseudun ilmatilassa keskiviikon ja torstain välisenä aikana.

Ilmapuolustusharjoitukseen liittyen Puolustusvoimat ja Kaartin jääkärirykmentti harjoittelevat Helsingissä Vuosaaren huipun alueella, Hernesaaressa, Jätkäsaaressa ja Herttoniemessä sekä Vantaan Kulomäessä perjantaihin asti. Maassa tapahtuvat harjoitukset eivät aiheuta melua.

Ilmavoimien esikunnan yhteydessä toimiva Ilmaoperaatiokeskus (IOK) vastaa ilmaoperaatioiden suunnittelusta ja ilmapuolustuksen tulenkäytön johtamisesta.

Ilmapuolustus on kokonaisuus, jossa hävittäjien sekä Maa-, Meri- ja Ilmavoimien ilmatorjuntayksiköiden suorituskyvyt täydentävät toisiaan.

Harjoituksessa on todennäköisesti mukana ainakin ITO12 -ilmatorjuntaohjus ja ITO15-ilmatorjuntaohjusjärjestelmät.

Pääkaupunkiseudulla järjestettiin suurempi ilmapuolustusharjoitus viimeksi touko-kesäkuun vaihteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat