Kympin ratikan liikenne lakkaa vuoden ajaksi Pikku-Huopalahdessa ja Ruskeasuolla Helsingissä

Raitioyhteyttä Pikku Huopalahteen korvaa bussilinja 10X.

Raitiovaunu 10 Helsingin keskustassa.

28.7. 10:51

Raitiolinja 10:n raitiovaunut eivät liikennöi Pikku Huopalahteen seuraavaan vuoteen 15. elokuuta alkaen. Raitiolinjan reitti tulee päättymään Kuusitielle.

Yhteyttä Pikku Huopalahteen korvaa bussilinja 10X. Ruskeasuolla käytettävissä ovat myös Mannerheimintien bussilinjat.

Raitiovaunupysäkit Kuusitieltä Korppaanmäentielle eli Tilkka, Ruskeasuo, Kytösuontie, Haapalahdenkatu ja Korppaanmäki ovat ilman raitiovaunuliikennettä poikkeuksen aikana.

Raitiolinjan reittiin tulee muutos, koska Ruskeasuolle aletaan rakentaa raitiovaunuvarikkoa ja samaan aikaan Korppaanmäentie peruskorjataan.

Ruskeasuon uusi raitiovaunuvarikko tulee olemaan Kaupunkiliikenne Oy:n toinen päävarikko ja siten erittäin tärkeä osa raitiotieverkoston kokonaisuutta.

Uusi varikko on osa kokonaisuudistusta, jossa koko Kaupunkiliikenteen varikkoverkosto uudistuu. Urakalla on myös vaikutuksia muuhun liikenteeseen Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Esimerkiksi Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.

Mannerheimintien varrella eli osuudella Kuusitie–Ruskeasuo korvaavina yhteyksinä linjalle 10 toimivat nykyiset bussilinjat. Ruskeasuolta keskustan suuntaan kulkevat muun muassa runkolinjat 40, 200, 300 ja 400 Elielinaukiolle muiden bussilinjojen lisäksi. Vihdintien runkolinjat eli 200 ja 300 ovat käytettävissä Korppaanmäen ympäristöstä Ruskeasuon varikon ja Talontien pysäkeiltä.

Raitiolinja 3 taas siirretään väliaikaisesti pois Kuusitieltä tilanpuutteen takia ja se ajaa Töölön hallille eli käyttää Kisahallin pysäkkejä. Ajamatta linjalla 3 jäävät pysäkit Kuusitie, Jalavatie ja Töölöntulli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat