Ajanvaraus neljänteen koronarokotukseen alkaa Helsingissä riskiryhmiin kuuluville aikuisille

Aikuiset riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan neljänteen koronarokotukseen Helsingissä.

Koronarokotukseen voivat nyt varata ajan riskiryhmiin kuuluvat täysi-ikäiset yli 18-vuotiaat.

28.7. 9:58 | Päivitetty 28.7. 9:59

Riskiryhmiin kuuluvat täysi-ikäiset helsinkiläiset voivat varata nyt ajan neljänteen koronarokotukseen. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajanvaraus on tarkoitettu riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Riskiryhmiin 1 kuuluvilla on esimerkiksi elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpä, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus tai keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Riskiryhmään 2 kuuluu, jos on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta. Riskiryhmään kaksi kuuluvat myös uniapneaa ja psykoosisairautta sairastavat, sairaalloisesti lihavat ja raskaana olevat.

”Riskiryhmiin kuuluvien perussairaudet lisäävät vakavan koronataudin riskiä. Kesälomien vuoksi rokotuksissa edetään ryhmä kerrallaan ja rokotuksia annetaan ajanvarauksella. Pyrimme rokottamaan niin ripeästi kuin mahdollista”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa tiedotteessa.

Ajan varaa nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Ajan voi myös varata soittamalla puhelinnumeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8-16). Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteiden tarkat sijainnit ja aukioloajat löytyvät osoitteesta hel.fi/rokotukseen.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Riskiryhmään kuuluminen kannattaa varautua tarvittaessa todistamaan esimerkiksi sairauskertomuskopiolla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin rokote.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Helsingin kaupunki toivoo, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa aikaa. Näin vältetään ruuhkia rokotuspaikoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat