Osa viinilaaduista loppui tilapäisesti Espoon viini­juhlilla: ”Janoinen juhla­kansa pääsi yllättämään”

Espoon viinijuhlien pitkät juomajonot johtuivat järjestäjien mukaan logistisista ongelmista ja henkilökunnan sairastumisista.

Poliisi jakoi Twitterissä kuvan Espoon viinijuhlilta perjantai-iltana.

29.7. 21:27 | Päivitetty 29.7. 22:05

Espoon viinijuhlilta kantautui perjantai-illan aikana huolestuneita viestejä, joiden mukaan viini olisi loppunut.

Paikalla ollut juhlija kertoi Helsingin Sanomille jonottaneensa viiniä neljäkymmentä minuuttia ja jonotuksen jälkeen viini olisi ollut myyntitiskillä loppu.

Tapahtuman anniskeluvastaava Mathias Niemi kertoo, että jotkut viinilaadut olivat hetkellisesti loppuneet joiltain myyntitiskeiltä logististen ongelmien ja henkilö­kuntapulan vuoksi, mutta kokonaan viini ei ole missään vaiheessa juhlilta loppunut.

Viinijuhlien promoottori Tommi Mäki tarkentaa, että kuohuviini loppui joiltain myyntipisteiltä tarjoustuntien aikana hetkellisesti.

”Sitä hamstrattiin yllättävän paljon. Siinä mielessä janoinen juhlakansa pääsi yllättämään, mutta tilanne saatiin hallintaan ja kuohuviinikin virtaa täällä taas”, Mäki kertoi Helsingin Sanomille iltayhdeksän aikaan.

Mäen mukaan alueella on ollut yhtäaikaisesti neljätuhatta janoista ihmistä.

Mathias Niemi kertoo, että illan tapahtumat on käyty läpi ja huomenna vastaavaa ei pitäisi päästä tapahtumaan. Viinijuhlat jatkuvat Espoon Haukilahden rannassa huomenna.

”Kymmenen prosenttia perjantai-illaksi palkatusta henkilökunnasta on sairastunut, mutta olen illan aikana saanut varmistuksen, että huomiseksi saamme paikattua vajeen”, Niemi kertoo.

Poliisi tiedotti iltayhdeksän jälkeen viinijuhlien sujuneen rauhallisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat