Neljänsien korona­rokotteiden ajanvaraus avautui 60–69-vuotiaille Helsingissä

Rokotukseen täytyy varata aika. Neljännen rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä rokoteannosta ei anneta, mikäli on sairastanut koronataudin ja ottanut kolme rokotetta.

1.8. 13:44

Helsingissä tarjotaan neljättä koronarokotetta nyt kaikille 60–69-vuotiaille.

Rokotukseen täytyy varata aika etukäteen. Neljännen rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä rokoteannosta ei anneta, mikäli on sairastanut koronataudin ja ottanut kolme rokotetta. Neljäntenä rokotteena annetaan Pfizerin mrna-rokote.

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa ja Malmilla. Aikoja oli maanantaina vapaana runsaasti.

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen suosittelee tiedotteessa, että mahdollisimman moni ikäryhmästä ottaisi neljännen rokotteen.

Hän pyytää, että rokotuspaikalle ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa rokotusaikaa, jotta vältyttäisiin jonoilta rokotuspaikoilla.

Viime viikolla Helsinki avasi ajanvarauksen neljänsiin rokotuksiin 18–69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Näiden väestöryhmien rokotukset jatkuvat edelleen.

Oikaisu 1.8. kello 15.30: Timo Lukkarinen pyytää, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen rokotusaikaa. Aluksi artikkelissa väitettiin virheellisesti, että rokotettavia pyydettäisiin saapumaan runsaasti ennen rokotusaikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat