Kysely: Yli puolella helsinkiläisistä yksinyrittäjistä on ollut jaksamisvaikeuksia – 66 prosenttia työskentelee sairaana

Suomen Yrittäjien kyselyyn vastasi 138 helsinkiläistä yksinyrittäjää.

4.8. 21:48

Helsinkiläisistä yksinyrittäjistä 52 prosentilla on ollut yrittäjäuransa aikana vaikeuksia jaksaa, ilmenee Suomen Yrittäjien toteuttamasta yksinyrittäjäkyselystä.

Kyselyyn vastanneista helsinkiläisistä yksinyrittäjistä 24 prosenttia oli hakenut apua jaksamiseensa ja myös saanut sitä.

Vastaajista 17 prosenttia työskentelee keskimäärin yli 50 tuntia viikossa ja 38 prosenttia yli 40 tuntia viikossa. Viisi prosenttia ei pitänyt vuoden aikana lainkaan lomapäiviä. Enintään viikon loman piti 12 prosenttia vastaajista.

Edelliseen, vuonna 2019 tehtyyn kyselyyn verrattuna lomia pidettiin nyt hieman enemmän. Kysely tehdään kolmen vuoden välein.

Yksinyrittäjän on usein vaikea saada sijaista sairastumisen aikana. Peräti 66 prosenttia kyselyyn vastanneista helsinkiläisistä yksinyrittäjistä olikin työskennellyt sairaana vuoden aikana.

Vastaajista 46 prosenttia oli työskennellyt sairaana 1–6 päivää. 12 prosenttia oli ollut työssä sairaana peräti yli 10 päivää.

Kyselyyn vastasi 138 helsinkiläistä yksinyrittäjää. Vastaukset kerättiin huhtikuun 19. päivän ja toukokuun 5. päivän välillä.

Tulokset ovat osa laajempaa Suomen Yrittäjien kyselyä, joka toteutettiin sähköpostikyselynä järjestön yksinyrittäjäjäsenille. Lisäksi käytössä oli avoin linkki, jonka kautta kyselyyn saattoi vastata.

Helsingin Yrittäjät tiedotti helsinkiläisiä koskevista tuloksista torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat