Kerros­talo­asunnossa räjähti Vantaan Myyr­mäessä, yksi sairaalaan – ala­kerran asukkaat kuulivat kovan pamauksen

Yhden asunnon ikkunat ovat räjähtäneet rikki ja kerrostalon rapussa oli savun hajua. Poliisi epäilee räjähdyksen aiheutuneen jostakin kaasusta tai kemikaalista.

Räjähdys tapahtui Myyrmäessä Huddingenpoluilla.

13.8. 12:55 | Päivitetty 13.8. 15:57

Myyrmäessä Vantaalla on tapahtunut räjähdys kerrostalo­asunnossa hieman kahdentoista jälkeen lauantaina, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Poliisi kertoo yhden ihmisen loukkaantuneen räjähdyksessä. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan loukkaantunut on viety sairaalaan.

Pelastuslaitos kertoo, että räjähdys tapahtui Huddingenpolulla kolmannessa kerroksessa sijaitsevan kerrostaloasunnon sisällä. Asunnon ikkunat rikkoutuivat räjähdyksen voimasta.

Räjähdyksessä loukkaantunut oli poliisin mukaan sisällä asunnossa. Asunnon lähistöllä olleisiin ei viranomaisten mukaan kohdistunut suurempaa vaaraa. Naapuriasunnot eivät myöskään alustavan selvityksen mukaan kärsineet vaurioita.

Poliisi tiedotti Twitterissä lauantaina noin kello 15.45, että räjähdyksen tarkka syy ei ole vielä tiedossa. Poliisi kuitenkin epäilee, että räjähdyksen on aiheuttanut jonkin kaasun tai kemikaalin käsittely.

Poliisi kertoo jatkavansa tapauksen selvittämistä eikä tiedota asiasta enempää tällä erää.

HS:n paikalla oleva toimittaja Tatu Helle kertoi kello kahden jälkeen iltapäivällä, että paikalla oli muutamia poliisin ajoneuvoja. Yhden asunnon ikkunat olivat räjähtäneet rikki ja pihalla oli lasin sirpaleita.

Asuntoon meni sisälle poliiseja vaaleat haalarit päällä. Lisäksi paikan päällä tarjottiin kriisiapua.

Naapuri kertoi Helteelle käyneensä kysymässä, oliko räjähdys­asunnossa kaikki hyvin.

Alakerran asunnon asukkaat kertoivat olleensa kotona, kun kuulivat kovan pamauksen. He olivat haistaneet rapussa savun hajua.

Helteen mukaan ihmisiä oli ensin pyydetty jäämään sisälle asuntoihin, mutta kymmenisen minuutin kuluttua heidän käskettiin poistua ulos.

Helteen ollessa paikalla asukkaat olivat odotelleet yli kaksi tuntia pääsyä takaisin sisätiloihin.

"Akuutti vaihe on ohi, kaikki odottavat pihalla aika rauhallisina”, Helle kertoi.

Asunnosta rikkoutui ikkuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat