Raitioliikenne palautuu normaaliksi Helsingin­kadulla maanantaina

Sturenkadun ja Kirstinkadun välinen osuus suljetaan autoilta kolmeksi viikoksi.

13.8. 15:25

Helsinginkadulla katkolla ollut raitiovaunuliikenne palaa normaaliksi maanantaina 15. elokuuta.

Korvaava linja 8X lopettaa ajamisen välillä Pasila–Kaupungin­puutarha. Lisäksi Linnanmäen puoleinen bussipysäkki palaa alkuperäiselle paikalleen.

Samalla Helsinginkatu suljetaan Sturenkadun risteyksen ja Kirstinkadun välillä moottori­liikenteeltä kolmeksi viikoksi, kun urakka siirtyy Sturenkadulla Helsinginkadun ja Wallininkadun väliselle osuudelle. Myös Helsinginkadun ja Kolmannen linjan ajoyhteys suljetaan noin kolmen viikon ajaksi.

Urakassa uusitaan raitiotiekiskoja ja saneerataan vesihuoltoa. Samalla uusitaan Sturenkadun molemmat raitiotiepysäkit sekä molemmat bussipysäkit. Sturenkadulle rakennetaan Helsinginkadun ja Wallininkadun välille yksisuuntaiset pyörätiet. Lisäksi uusitaan vesijohto, venttiilit ja paloposti.

Moottoriajoneuvojen kiertoreitti lännen suuntaan kulkee Kirstinkadun kautta ja idän suuntaan Wallininkadun kautta.

Kevyen liikenteen kulkureitit palautuvat ennalleen ja Sturenkadun pohjoispuoli on jälleen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä.

Maanantaina alkavan työvaiheen jälkeen alue palautuu valmiisiin järjestelyihin ja risteyksen liikennevalot aloittavat toimintansa. Tavoite on, että urakka valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat