Mies kavalsi varakkaalta asiakkaaltaan yli miljoona euroa – Osti vesijettejä ja siirsi rahaa itselleen päivittäin

Miehen piti sijoittaa iäkkään uhrin varoja kryptovaluuttoihin, mutta hän ostikin itselleen vesijettejä.

16.8. 11:11

Mies kavalsi lähes vuoden verran varoja varakkaalta teollisuussuvun jäseneltä sekä tämän yritykseltä. Vuonna 1981 syntynyt mies piti muun muassa sijoittaa kymmeniä tuhansia euroja kryptovaluuttoihin, mutta hän käyttikin rahat omiin menoihinsa.

Jani Petteri Takala tuomittiin toukokuun lopussa käräjäoikeudessa kolmen vuoden vankeuteen törkeästä kavalluksesta. Tuomio on lainvoimainen.

Rikoksen uhri oli tutustunut mieheen autonkuljettajansa kautta. Mies oli pyytänyt apua taloudellisiin vaikeuksiinsa, joten uhri palkkasi miehen töihin hotelliinsa. Mies sai myös asua hotellissa, jota hänen oli tarkoitus remontoida.

Mies kannusti uhria sijoittamaan kryptovaluuttoihin. Uhrin mukaan mies oli kertonut naapurinsa menestyksekkäistä sijoituksista, ja saanut uhrilta useita kymmeniä tuhansia sijoitettavaksi. Rahat hän käytti omiin menoihinsa, esimerkiksi vesijettien ostamiseen.

Mies oli saanut käsiinsä myös uhrin verkkopankkitunnukset. Mies oli tehnyt uhrin pankkitililtä päivittäisen 20 000 euron maksun omalle tililleen. Yhteensä siirtoja miehen tilille meni 840 000 euron edestä. Miehen mukaan kyseessä oli vahinko, ja hän luuli päivittäisiä siirtoja pelitilinsä automaattisiirroiksi.

Mies itse kertoi, että oli saanut uhrilta lainaa. Hän kertoi auttaneensa tätä erilaisissa arkisissa töissä. Sen lisäksi hän kertoi antaneensa uhrille talousneuvoja. Suurimman osan rahansiirroista hän selitti korvauksena remonteista ja muista palveluista.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen rooli oli uhrin asioiden ja omaisuuden hoidossa oli kasvanut ja mies oli lopulta saavuttanut aseman, jossa sai haltuunsa uhrin ja tämän yrityksen tilinkäyttövälineet. Uhri itse asioi pelkästään pankkikonttorissa, jonka vuoksi miehen katsottiin käyttäneen yksin uhrin verkkopankkia.

Miehen katsottiin kavaltaneen uhrilta tai tämän yritykseltä yhteensä yli 1 085 000 euroa. Rahoista 427 000 euroa saatiin palautettua uhrille.

Mies tuomittiin rikoksesta kolmen vuoden vankeuteen. Mies piti vangitsemista kohtuuttomana.

Mies haki muutosta käräjäoikeuden tuomioon, mutta peruutti valituksensa. Käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat