Hotelli Tornin tutkinta päättyi – Levitetystä aineesta esitetään nyt arveluja

Noin 50-vuotias nainen levitti tuntemattomaksi jäänyttä ainetta hotelli Tornin Ateljee bar-ravintolassa heinäkuussa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että hotelli Tornin Ateljee barin välikohtaus jää ikuiseksi mysteeriksi.

16.8. 13:25 | Päivitetty 16.8. 13:36

Poliisi on lopettanut hotelli Tornin välikohtauksen esitutkinnan. Välikohtaus tapahtui heinäkuun 9. päivänä alkuillasta hotellin 12. kerroksessa Ateljee bar-ravintolassa. Kolme ravintolan työntekijää sai aineesta oireita.

Aineen koostumusta ei kuitenkaan pystytty selvittämään rikosteknisissä tutkimuksissa eikä terveydenhuollon seulonnoissa. Rikoskomisario Crista Granrothin mukaan poliisi on tehnyt kaiken mahdollisen selvittääkseen, mistä aineesta on kyse.

”Rikosteknisen laboratorion näytteistä ei selvinnyt mitään konkreettista ainetta eikä kohdehenkilön tiloista löytynyt sellaisia aineita tai aineyhdistelmiä, jotka selittäisivät sivullisten oireet. Terveydenhoidon puolella ei voitu tehdä kohdennettuja seuloja, koska aineesta ei ollut mitään epäilystä”, Granroth sanoo.

Lue lisää: Mahdollisesti hengenvaarallisen aineen levittämisestä epäilty nainen otettu kiinni – Hotelli Tornin baarissa olleet asiakkaat kertovat illasta

Noin 50-vuotiaalla naisella oli ollut ravintolassa mukanaan pieniä pulloja, joista hän Granrothin mukaan kaateli aineita ravintolassa.

”Aine oli oletettavasti jotain ilmassa olevaa. Se saattoi olla esimerkiksi jotain eteeristä uutetta, hygieniatuotteita tai mausteita”, Granroth sanoo.

Työntekijöiden saamia oireita Granroth pitää vakavana asiana. Naisen toiminta on Granrothin mukaan selkeästi aiheuttanut oireet, minkä vuoksi tapausta tutkittiin alun perin muun muassa törkeänä pahoinpitelynä.

”Jos ihmisellä on esimerkiksi astma ja toisen henkilön toiminta aiheuttaa hänelle hengenahdistusta, se on hyvinkin vakava tila”, sanoo Granroth.

Poliisi pääsi myös kuulemaan epäiltyä. Hän ei pystynyt selvittämään tapahtumaa. Hänellä ei kuitenkaan ollut hallussaan aineita, joiden tarkoitus olisi vahingoittaa muita ihmisiä.

Esitutkinta joudutaan Granrothin mukaan keskeyttämään, koska tutkinnassa ei ole noussut esiin seikkoja joiden perusteella voitaisiin nostaa syyte.

”Vaikka hänen toimintansa aiheutti näitä oireita, tässä ei ole oikein rikosta”, Granroth sanoo.

Granroth tekee syyttäjälle rajoitusesityksen, jonka pohjalta esitutkinta päätetään.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat