Sprinklerit laukesivat 35-kerroksisessa talossa Kala­satamassa: ”Varmaan jonkin verran on huoneistoihin mennyt vettä”

Sprinklerit laukesivat Kalasataman Majakka-tornitalossa keskiviikkona iltapäivällä. Majakka on Suomen korkein yksityinen asuinrakennus.

Paloautoja Työpajankadulla tornitalon edustalla. Kalasataman Majakka-tornitalossa laukesivat sprinklerit, ja vettä valui porrastasanteille ja hissikuiluihin.

17.8. 17:10 | Päivitetty 17.8. 21:35

Sprinklerit laukesivat Kalasatamassa sijaitsevassa Majakka-tornitalossa keskiviikkona iltapäivällä viiden maissa, Helsingin pelastuslaitos tiedotti Twitterissä.

Hieman myöhemmin pelastuslaitos ilmoitti, ettei talossa ole tulipaloa, vaan sprinkleriventtiili oli rikkoutunut. Rikkoutumisen syy ei ole toistaiseksi tiedossa.

”Vettä on valunut runsaasti porrastasanteille ja hissikuiluihin”, pelastuslaitoksen twiitissä kerrotaan.

Noin seitsemän aikaan illalla päivystävä palomestari Sami Lappalainen kertoi HS:lle, että talossa oltiin aloittamassa hissikuilun tyhjäksi pumppausta eivätkä hissit olleet toistaiseksi käytössä.

Lappalaisen mukaan vettä ehti tulla sprinklereistä noin parikymmentä minuuttia. Niiden sulkemista viivästytti se, että pelastuslaitoksen henkilöstö joutui kiipeämään 29. kerrokseen asti porraskäytävää pitkin.

Sprinklerit olivat lauenneet vain kyseisessä kerroksessa, mutta vettä oli päässyt valumaan ainakin yhden kerroksen alaspäin, hissikuiluun ja porrastasanteille, Lappalainen kertoo.

Asuinhuoneistoille aiheutuneista vesivahingoista ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

”Varmaan jonkun verran on huoneistoihin mennyt vettä”, Lappalainen sanoi.

Kahdeksan jälkeen illalla pelastuslaitos tiedotti, että paikalle saapunut huoltoyhtiö jatkoi jälkivahingon­torjuntaa sekä vahinkojen arvioimista.

Majakka on vuonna 2019 kauppakeskus Redin yhteyteen valmistunut tornitalo, joka on Suomen korkein yksityinen asuinrakennus. Talossa on 35 kerrosta ja se kohoaa noin 134 metrin korkeuteen.

Sprinklerijärjestelmä on on automaattinen palonsammutus­järjestelmä, joka aloittaa palon sammutuksen ruiskuttamalla vettä palokohteeseen ja välittää samalla palohälytyksen hätäkeskukseen.

Aiemmin pelastuslaitos tiedotti, että liikenteelle aiheutuu operaatiosta haittaa alueella. Kahdeksan jälkeen illalla pelastusyksiköt olivat poistuneet paikalta.

Alun perin paikalla oli yhteensä seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat