Helsingin korkeimman talon hissit menivät rikki – Asukkaita neuvottiin hankkimaan tilapäismajoitus

Helsingin korkeimmassa talossa, Kalasataman Majakassa olivat hissit poissa käytöstä vielä torstaiaamuna, ja asukkaita kehotettiin järjestämään tilapäinen majapaikka.

Seuraavaksi Redin Majakka-talossa selvitetään, onko kyseessä hissin hajonneiden osien osalta valmistusvika.

18.8. 11:28

Kalasatamassa sijaitsevan Majakka-tornitalon ylimpien kerrosten asukkaat jäivät useiksi tunneiksi loukkuun talossa tapahtuneen vesivahingon vuoksi torstaina.

Talon sprinklerit laukesivat keskiviikkona iltapäivällä 35-kerroksisen talon 29. kerroksessa. Vettä valui porrastasanteelle ja hissikuiluun, mikä rikkoi kaikki talon kolme hissiä. Ensimmäinen hissi saatiin toimimaan torstai-iltapäivänä.

Tornitalon asukkaille tämä on tarkoittanut sitä, että lähes vuorokauden ajan kulku asuinkerroksiin oli mahdollista vain portaita käyttäen.

Asunto Oy Helsingin Redin Majakan hallituksen jäsen Henry Ahlavuo kommentoi tilannetta Helsingin Sanomille sähköpostitse.

”Asukkaille on annettu tietoa avun hakemiseen ja neuvottu järjestämään tilapäinen majapaikka hissien korjauksen ajaksi, jos sellaiselle on tarvetta”, Ahlavuo kertoo.

Asukkaita on neuvottu olemaan yhteydessä omaan vakuutusyhtiöönsä tai sosiaalipäivystykseen. Ahlavuon mukaan talon asukaspalvelu pyrkii neuvomaan ja auttaa muun muassa keräämällä postit aulaan.

Lue lisää: Sprinklerit laukesivat 35-kerroksisessa talossa Kala­satamassa: ”Varmaan jonkin verran on huoneistoihin mennyt vettä”

Tornitalon hissit olivat korjauksessa vielä torstaiaamuna. Talon rakennuttaneen SRV:n Tornit-yksikön johtaja Kai Remmler on toiveikas, että kaikki kolme hissiä saataisiin kuntoon torstain aikana.

Remmlerin mukaan vahingon seurauksena hisseissä hajosi joitain sähköosia, kuten piirikortteja, joiden ei pitäisi hajota.

”Onni onnettomuudessa, naapuritontilla rakennetaan samanlaista korkean rakentamisen hissiä ja saimme sieltä asentajia sekä harvinaisia varaosia”, Remmler sanoo.

Jokainen hissi toimii itsenäisenä ja omalla järjestelmällään ja poistuminen on turvattu kahden erillisen porrashuoneen kautta. Remmler myöntää, että talon kaikkien kolmen hissin yhtäaikaiseen rikkoutumiseen ei oltu varauduttu.

”Emme osanneet odottaa tällaisia seurauksia. Todella ikävä ja harmillinen tapaus”, Remmler sanoo.

Juttua päivitetty 18.8. kello 15:00: Ensimmäinen hissi on saatu korjattua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat