Mikko Komulainen valittiin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajaksi

Valinta oli monelle yllätys, ja äänet jakautuivat miltei tasan kahden ehdokkaan välillä.

Mikko Komulainen valittiin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajaksi niukalla äänten enemmistöllä.

28.9. 15:13

Hallintotieteiden tohtori Mikko Komulainen on Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen uusi johtaja.

Nimityksestä päätti Keski-Uudenmaan aluehallitus tiukassa lippuäänestyksessä. Ennakolta arveltiin, että johtajan pestin nappaa Pirjo Laitinen-Parkkonen, joka on toiminut Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusoten johtajana viiden vuoden ajan.

Komulainen päihitti Laitinen-Parkkosen kuitenkin niukasti äänin 35–33. Lisäksi annettiin yksi tyhjä ääni. Kaikkiaan hyvinvointialuejohtajan virkaa haki yksitoista henkilöä.

Komulainen siirtyy uuteen virkaansa Forssan seudun hyvinvointiyhtymän yhtymäjohtajan pestistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Lahden sosiaali- ja terveysjohtajana ja Kouvolan sosiaali- ja terveystoimen tuotantojohtajana.

Komulaisen nimityksen jälkeen kaikille hyvinvointialueille on nyt valittu johtajat. Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1.1.2023, jolloin niille siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula, ja alueella asuu noin 203 000 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat