Saunomisen rajoitukset voivat olla edessä Helsingin uimahalleissa

Energian hinnan nousu pakottaa Helsingin uimahallit erilaisiin säästötoimiin.

Lämmityksen nousevat kustannukset näkyvät myös uimahalleissa.

30.8. 18:41 | Päivitetty 31.8. 8:59

Energian hinta nousee entisestään, mikä tulee edellyttämään säästötoimia myös uimahalleissa. Saunoja ja altaita pidetään uimahalleissa lämpimänä useita tunteja päivässä, mikä luonnollisesti vie paljon energiaa.

Helsingin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre kertoo, että tämänhetkisen ennusteen mukaan kaupungin liikuntapaikkojen lämmitykseen menee tänä vuonna puoli miljoonaa euroa enemmän kuin aikaisemmin. Uimahallien lisäksi arvio kattaa myös muut kaupungin liikuntapaikat, kuten liikuntahallit ja maauimalat.

Lämmityksen kiivaasti nousevat kustannukset pakottavat pohtimaan kaikenlaisia ratkaisuja, mutta uimaveden lämpötilan laskeminen ei ole Huurteen mukaan listalla ensimmäisenä.

”Kyllä me varmasti jonkinnäköisiä säästötoimia joudutaan tekemään. Uimahallien kohdalla on pohdittu ainakin saunojen käyttöä.”

Saunojen aukioloaikoja joudutaan mahdollisesti porrastamaan, eikä kaikkia saunoja välttämättä pidetä päällä yhtäaikaisesti.

Myös uimahallin lippujen hintoihin tullaan tekemään Huurteen mukaan maltillisia korotuksia.

Suihkuveden kulutukseen pyritään vaikuttamaan vedensäästökampanjalla, joka lanseerataan lähiviikkoina. Kampanjalla on tarkoitus saada asiakkaat käymään lyhyemmissä suihkuissa.

”Pyrimme saamaan asiakkaita osallistumaan talkoisiin”, Huurre luonnehtii.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat