Kaksi miestä ajautui tappeluun baarissa Helsingin Kalliossa – Puukoniskut toivat vankeutta

40-vuotiasta miestä puukotettiin hengenvaarallisesti heinäkuussa 2021. Tekijä sai yli neljän vuoden vankeustuomion.

1.9. 9:59

Kalliossa puukotettiin 40-vuotiasta miestä hengenvaarallisesti heinäkuussa 2021.

Tapahtumista tuomittiin vuonna 1985 syntynyt Ahmet Wade neljän ja puolen vuoden vankeuteen.Tuomio tapon yrityksestä pysyi hovioikeudessa entisellään.

Tuomitun rangaistuksessa ovat mukana aiemmat tuomiot huumausainerikoksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Lue lisää: Poliisi epäilee: mies joutui tapon yrityksen kohteeksi Kalliossa perjantaiyönä

Rikos tapahtui heinäkuussa 2021. Miehet olivat olleet samassa baarissa Helsinginkadulla, kun heille oli tullut baaritiskillä sanaharkkaa.

Tuomittu kertoi vuonna uhrin lyöneen häntä pullolla päähän. Molemmat miehet oli poistettu baarista, jonne he kuitenkin palasivat myöhemmin.

Uhri kertoi tuomitun ensin hyökännyt hänen kimppuunsa baarin ulkopuolella uhrin ollessa tupakalla. Sen jälkeen tuomittu oli jahdannut uhria ja puukottanut tätä selkään, hartioihin ja käsivarteen.

Uhri löytyi Pengerkadulta lyyhistyneenä. Hänellä oli useita pistohaavoja, ja voimakkaan puukoniskun aiheuttama kallonmurtuma.

Tuomittu kiisti puukottaneensa uhria. Hän kertoi lähteneensä ystäviensä luo jatkamaan iltaa.

Käräjäoikeudessa kuitenkin pidettiin uhrin kertomusta tapahtumien kulusta uskottavampana. Tätä tukivat myös tuomitun puhelimen paikannustiedot sekä todistajakertomukset.

Puukotuksen motiiviksi arvioitiin kosto, eikä nähty, että tarkoitus olisi ollut tappaa uhri. Käräjäoikeuden mukaan tekijän on kuitenkin täytynyt pitää uhrin kuolemaa puukonlyöntiensä ainakin varsin todennäköisenä seurauksena.

Uhri sai kolmen kuukauden vankeustuomion tuomitun pahoinpitelystä. Mies menetti kasvoihin kohdistuneen iskun seurauksena kaksi hammasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat