Mikä on rujon Merihaan tulevaisuus? Asukkaat saavat arvioitavaksi kolme futuristista skenaariota

Merihaasta on tehty kolme eri tulevaisuuden skenaariota, joita kaupunkilaiset voivat kommentoida.

Merihaka, skenaario 1. Mahdolliset uudet talot näkyvät kuvassa valkoisina.

2.9. 10:57

Helsingin Merihaan tulevaisuuden kehityssuunnitelmiin voi tutustua ja antaa niistä palautetta kaupungin avaamassa pop-up-pisteessä Merihaan kylätuvalla 12.–14. syyskuuta.

Kaupungin suunnittelijat ovat paikalla keskustelemassa.

Merihaan kylätuvan osoite on Haapaniemenkatu 14. Kylätuvalla ei ole aikataulutettua ohjelmaa. Havainnekuviin ja mallinnuksiin voi tutustua maanantaina 12. syyskuuta klo 14–19, tiistaina 13. syyskuuta klo 14–19 ja keskiviikkona 14. syyskuuta klo 10–15.

Merihaan vaihtoehtoisia tulevaisuuden hahmotelmia voi kommentoida verkkokyselyssä ja Open Cities Planner -verkkosivuilla 30. syyskuuta saakka. Suunnitelmista voi antaa palautetta myös kylätalolla.

Hahmotelmat ovat alustavia ajatuksia siitä, miten Merihaan aluetta voisi mahdollisesti kehittää. Open Cities Plannerissa esitetään kolme eri skenaariota, jotka eroavat toisistaan kehittämisen laajuuden ja sijainnin osalta.

Vastaaja voi myös kertoa oman näkökulmansa Merihaan nykytilanteesta ja toiveista alueen tulevaisuudesta. Syyskuun tilaisuudet ovat osa valmistelutyötä, jonka pohjalta luodaan koko Merihakaa koskevat suunnitteluperiaatteet. Tapahtumassa tutkitaan asukkaiden ja alueen toimijoiden kanssa vaihtoehtoisia kehittämismahdollisuuksia.

Merihaka, skenaario 2.

Merihaan suunnitteluperiaatteet tulevat ohjaamaan alueen kehittämistä ja kaavoitusta. Periaatteet nostavat esille muun muassa alueen ominaispiirteitä, säilytettäviä kohteita ja kehittämistä ohjaavia tekijöitä. Suunnitteluperiaatteiden luonnos tulee julkisesti nähtäville ja kommentoitavaksi alkuvuodesta 2023.

Merihaka, skenaario 3.

Suunnitteluperiaatteiden valmistuttua maanomistajat voivat hakea kaavamuutosta, joka mahdollistaa rakentamisen, purkamisen, puiston tai piha-alueen kehittämisen, käyttötarkoituksen muutokset tai muuta alueen kehittämistä tai muutosta.

Yksittäisiin kaavamuutoksiin on myös mahdollisuus vaikuttaa osana prosessia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat