Mies kasvatti kymmeniä kiloja kannabista espoolaisissa kerrostalo­kämpissä – Oikeus määräsi kuudeksi vuodeksi vankilaan

Kolmea kerrostalohuoneistoa Espoon Suvelassa ja liiketilaa Helsingin Konalassa käytettiin kannabiskasvattamoina.

2.9. 16:16

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi syyskuun alussa kuusi miestä ja kolme naista muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, avunannosta niihin, törkeästä rahanpesusta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Kovimman, kuuden vuoden vankeustuomion sai 46-vuotias Timo Tapio Rosenberg kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Hänet myös tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 200 000 euroa. Määrästä vähennettiin 3 500 euroa, joka häneltä takavarikoitiin käteisenä. Hänen kanssaan kaupalliseen käyttöön suuria määriä kannabista kasvattanut 52-vuotias mies tuomittiin puolestaan vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi vankeuteen. Häneltä takavarikoitiin käteisenä 10 000 euroa.

Rikokset tehtiin oikeuden mukaan maaliskuun 2020 ja helmikuun 2021 välillä.

Muiden henkilöiden tuomiot vaihtelivat 9 kuukaudesta 1,5 vuoden ehdolliseen tuomioon.

Rosenberg kasvatti tuomion mukaan 52-vuotiaan miehen kanssa kannabista kolmessa eri kerrostalohuoneistossa Espoon Suvelassa ja liiketilassa Helsingin Konalassa.

Kasvatus on tapahtunut erikseen niille hankituissa huoneistoissa ja kasvatuksessa käytettiin apuna myös kasvatustelttoja, kasvatusalustoja ja suurtehovalaisimia.

Miehet saivat kasvattamastaan kannabiksesta vähintään 42 kiloa marihuanaa. He myivät ja levittivät määrästä edelleen reilut 34 kiloa ja saivat siitä reilut 340 000 euroa.

Muitakin henkilöitä osallistui kasvatukseen.

Rosenberg teki myös amfetamiinikauppaa. Hän sopi rikollisten suosimalla viestintäjärjestelmällä SkyECC-puhelimella ulkomailla asuvan tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa ostavansa tältä amfetamiinia. Maahantuodun ja Rosenbergin saaman amfetamiinierän suuruus oli 15,5 kiloa. Hän myi amfetamiinia 155 000 eurolla. Kymmenen kiloa erästä hän toimitti ostajalleen Kouvolaan.

50-vuotias nainen toimi kannabista kasvattaneiden miesten kanssa yhdessä ottamalla yhtiöidensä kautta vastaan rikoksilla ansaittua rahaa noin 260 000 euroa. Hän siirsi rahaa alkuperän häivyttämiseksi. Yhtiön nimissä tilattiin kasvatukseen käytettäviä tuotteita ja tarvikkeita.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat