Garden Helsingin johtohahmo vakuuttaa HS:lle, että hallihanke etenee suunnitellusti – YIT vetäytyi omistajuudesta aiemmin

YIT luopui hankesijoittajan roolista Garden Helsingissä elokuussa. Hankkeen johtohahmo Timo Everin mukaan HIFK on sitoutunut hankkeeseen, joka etenee suunnitelmien mukaan.

Havainnekuvissa Helsinki Gardenista on kaavailtu Helsingin uutta tapahtuma­keskittymää.

2.9. 18:05

GARDEN Helsinki -hankkeen johtohahmo Timo Everi vakuuttaa HS:lle, että jäähalli­kompleksin rakennussuunnitelmat etenevät edelleen suunnitellusti.

Rakennusyhtiö YIT kertoi elokuussa vetäytyvänsä hankesijoittajan roolista rakennus­projektissa, mikä on herättänyt epäilyksiä hallin tulevaisuudesta. YIT on Everin mukaan yhä potentiaalinen rakennuskumppani.

”Olemme parhaillaan Helsingin kaupungin kanssa keskellä tonttien luovutusprosessia, ja kun ne sopimukset ovat maalissa, seuraava normiaskel on rakennuslupatyö ja lupien hakeminen. Tämän pitäisi tapahtua syksyllä”, hän kertoo.

Everi pitää väitteitä hallihankkeen jäädyttämisestä kilpailijoiden syöttämänä disinformaationa. Esimerkiksi Elmo-lehti on kertonut podcastissaan nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että HIFK olisi harkitsemassa vetäytymistä hankkeesta. Tätä tietoa Everi kutsuu ”paskapuheeksi”.

”Korostan, että hankkeella on kaikki syyt olla kaikessa mahdollisimman läpinäkyvä ja rehellinen. Jopa vaikeuksista, jos ja kun niitä tämän kokoisessa hankkeessa on, olemme olleet ja myös jatkossa valmiita kommunikoimaan.”

Garden Helsinki on Töölöön Nordenskiöldin­kadun varrelle suunnitteilla oleva kiinteistökehityshanke. Hallia on kaavailtu Helsingin IFK:n kotihalliksi jääkiekon Liigassa.

Gardenista suunnitellaan modernia kansainvälisen tason tapahtuma-areenaa ja sen ympärille kehitettäviä kattavia oheispalveluja sekä jokapäiväisiä palveluita kaupunkilaisten käyttöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat