Entinen poikaystävä pahoinpiteli naista sähkölamauttimella ja fileerausveitsellä, sai yli kaksi vuotta vankeutta

36-vuotias mies tuomittiin yli kahden vuoden vankeuteen hänen hyökättyään entisen kumppaninsa kimppuun.

2.9. 18:16

Helsingin hovioikeus vahvisti Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden antaman tuomion tapauksessa, jossa vuonna 1986 syntynyt mies pahoinpiteli entisen naisystävänsä teräasetta ja sähkölamautinta käyttäen.

Nino Olavi Koponen sai käräjäoikeudessa kaksi vuotta ja neljä kuukautta vankeutta törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, vaarallisen esineen hallussapidosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Rikos tapahtui Vantaalla toukokuussa 2019. Tekijä ja uhri olivat eronneet parisuhteesta muutama vuosi aiemmin. Uhrin mukaan mies oli käyttänyt henkistä ja fyysistä väki­valtaa jo parisuhteen aikana.

Uhrin uudella miesystävällä ja tekijällä oli ollut riitaa vappuna. Seuraavana aamuna mies ilmestyi uhrin kotiovelle tämän ollessa yksin kotona.

Mies antoi uhrille useita sähköiskuja sähkölamauttimella. Hän myös potki uhria ja löi tätä nyrkillä naamaan. Uhri yritti paeta miestä, joka seurasi häntä rappuun ja puukotti häntä kylkeen fileerausveitsellä. Isku osui uhrin kylkiluuhun. Tämän jälkeen mies poistui paikalta.

Naisen hätähuudot kuullut naapuri soitti paikalle poliisin ja ambulanssin.

Mies kiisti täysin osallisuutensa tapahtumiin.

Uhrin tarinaa kuitenkin tuki muun muassa se, että mies oli pudottanut matka­puhelimensa uhrin asuntoon. Sen lisäksi hän oli ennen käräjäoikeuden käsittelyä tarjonnut uhrille rahaa, jos tämä ei kerro tapahtumista oikeudessa.

Käräjäoikeudessa tekoa pidettiin suunnitelmallisena. Oikeuden mukaan oli sattumaa, ettei uhriin kohdistettu veitsenisku mennyt syvemmälle ja aiheuttanut hengenvaarallisia vammoja. Miehelle tuli maksettavaksi myös yli 4 000 euroa erilaisia korvauksia.

Hän valitti tuomiostaan hovioikeuteen, mutta peruutti valituksensa. Käräjäoikeuden tuomio on siten lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat