Historiallisen töölöläishuvilan huutokauppa muuttui hintataisteluksi

Huvilan ostaja sitoutuu kunnostamaan kiinteistön ja käyttämään sitä kerho- ja kokoontumistilana.

Pauligin huvila sijaitsee Sibeliuksen puistossa Taka-Töölössä.

5.9. 12:34 | Päivitetty 5.9. 13:39

Pauligin huvilan huutokauppa päättyi maanantaina puolenpäivän jälkeen kovaan taisteluun. Historiallinen huvila Helsingin Taka-Töölössä Sibeliuksen puistossa herätti suurta mielenkiintoa ostajissa.

Tarjouksen jätti määräaikaan mennessä liki 50 ostajaehdokasta. Vielä maanantaina aamupäivällä korkein tarjoaja oli valmis maksamaan huvilasta 364 000 euroa, mutta sitten tapahtui käänne.

Huutokaupan viime minuuteilla hinta lähti jyrkkään nousuun ja tarjousta korotettiin lukuisia kertoja. Lopulta korkeimmaksi tarjoukseksi jäi 1 029 999 euroa.

Helsingin kaupunki asetti omistamansa huvilan myyntiin heinäkuun alussa. Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus on kehnossa kunnossa ja vaatii remonttia, joka jää ostajan huolehdittavaksi.

Hirsihuvilan tulevan omistajan toimintaa tontilla rajoittaa asemakaava. Kaava edellyttää, että ostaja käyttää kiinteistöä kerho- tai kokoontumistilana.

Lisäksi kaupunki vuokraa ostajalle noin 1 200 neliön alueen, jonka vuosivuokra on 19 000–25 000 euroa.

Arkkitehti Frans Anatolius Sjöströmin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1873 leipurimestari Gustaf Sandbergille. Myöhemmin se siirtyi kahvipaahtimo Pauligin perustajan Gustav Pauligin omistukseen.

Kaupunki myy huvilan käytännössä korkeimman tarjouksen jättäneelle ostajaehdokkaalle, kertoo myyntineuvottelija Heidi Autiosuo.

”Ostajan valintaan menee muutama päivä, kun käymme tarjouksen ja toimintakertomuksen läpi. Sen jälkeen voimme esittää tarjousta hyväksyttäväksi tai hylättäväksi.”

Tämän jälkeen myynnistä tehdään viranhaltijan päätös, joka tulee julkisesti nähtäville.

Autiosuo ei vielä tässä vaiheessa suostu kommentoimaan, tyydyttääkö tarjottu hinta kaupunkia.

Juttua muokattu 5.9. klo 13.39: Tarkennettu kohtaa, jossa kerrotaan kiinteistöstä vuokrattavan alueen vuosivuokrasta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat