Nainen tulistui lumipalloista – Kiihdytti autolla lapsia päin Espoossa

Nainen kiihdytti autoaan jäisellä koulutiellä paenneita lapsia päin. Lapset selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

5.9. 14:31

Koululaisten kyseenalaiset lumipalloleikit päättyivät Espoossa ojan penkkaan, kun kimpaantunut autoilija lähti jahtaamaan lapsia autollaan.

Tapahtumat saivat alkunsa joulukuussa 2020 Espoossa Lintumetsän koulun pihassa, johon syytettynä ollut nainen oli pysäköinyt autonsa. Koulun pihassa olleista oppilaista osa oli heittänyt autoa lumipalloilla. 18-vuotias autoilija suuttui teosta ja lähti lasten perään autollaan. Omien sanojensa mukaan hänen tarkoituksenaan oli ollut ”vain pelästyttää nuoria.”

Tuomion mukaan nainen oli saanut ajo-oikeuden kolme kuukautta ennen tapahtunutta.

Automaattivaihteistolla toimivaan autoon tottumaton kuski kertoi käräjäoikeudelle auton lähteneen käsistä. Nainen kiihdytti auton 40 kilometrin vauhtiin kapealla ja jäisellä tiellä. Tiellä pakoon juosseet lapset joutuivat väistämään autoa täpärästi tien reunaan hypäten.

Tilanteesta kuvatun videon perusteella auton keula ohitti kolme lasta alle metrin päästä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan auton kiihdyttäminen oli ollut tahallista, ja se olisi voinut johtaa vakaviin seurauksiin, jos joku lapsista olisi esimerkiksi kaatunut liukkaalla tiellä.

Kuskin on oikeuden mukaan täytynyt pitää vakavaa ruumiinvammaa tai hengenvaarallista onnettomuutta toimintansa todennäköisenä seurauksena. Oikeus piti tekoa lisäksi törkeänä, sillä se on kohdistunut useampaan henkilöön.

Tiellä olleista nuorista ainakin osa oli tapahtumahetkellä 14-vuotiaita. He kaikki selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2002 syntyneen naisen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Samassa käsittelyssä käytiin läpi myös muita vähäisempiä rikossyytteitä, jotka eivät liittyneet koulun pihan tapahtumiin.

Nainen sai yhteisen vuoden ja seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lisäksi nainen velvoitettiin korvaamaan kahdelle autoa paenneelle pojalle molemmille 600 euroa korvauksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat