Mies yritti polttaa hengiltä ex-puolisonsa ja pienet lapsensa Helsingin Ylä-Malmilla – tuomittiin yli 10 vuoden vankeuteen

Mies kokosi halkokasoja talon oville ja seinustalle ja sytytti tulipalon. Nainen ja lapset onnistuivat pakenemaan palavasta talosta.

Omakotitalo tuhoutui toukokuussa tulipalossa Ylä-Malmilla.

7.9. 20:27

Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona yli kymmenen vuoden vankeustuomion miehelle, joka yritti polttaa hengiltä entisen puolisonsa ja kaksi pientä lastaan Helsingin Ylä-Malmilla toukokuussa.

Mies sytytti yöllä tuleen talon, jonka yläkerrassa nainen ja lapset olivat nukkumassa. Lapset olivat tapahtuma-aikaan 4- ja 2-vuotiaat.

Käräjäoikeuden tuomiossa kerrotaan, että mies oli koonnut halkokasoja talon ulko-ovien eteen ja takaseinälle. Hän oli sytyttänyt kaksi halkokasaa palamaan, ja kaksi muuta kasaa eivät syttyneet. Pääoven edessä ollut kasa esti oven avaamisen sisältä.

Takaseinän halkokasasta tulipalo levisi seinää pitkin kattorakenteisiin.

Lapset heräsivät palon ääniin ja herättivät äitinsä. Myös naapurit havaitsivat palon ja saapuivat auttamaan.

Nainen ja lapset pääsivät nopeasti ulos talosta naapurien avulla. Naapurien mukaan talossa oli silloin jo paljon savua.

Palotarkastajan lausunnon mukaan nainen ja lapset olivat hengenvaarassa muun muassa siksi, että palo kehittyi nopeasti ja myrkyllisen savun muodostus oli nopeaa.

Palon sytyttänyt mies poistui paikalta soittamatta hätäkeskukseen. Mies löydettiin aamuyöllä Pasilasta, missä poliisi otti hänet kiinni.

Talo tuhoutui palossa korjauskelvottomaksi.

Nainen ei osannut kertoa varmasti, miksi mies oli sytyttänyt tulipalon. Naisen mukaan he olivat tapahtuma-aikaan huonoissa väleissä. Naisen mukaan miehen ja lasten välit olivat kuitenkin olleet hyvät, tuomiossa kerrotaan.

Mies kiisti syytteet. Miehen mukaan tarkoitus ei ollut vahingoittaa rakennusta tai ihmisiä, vaan polttaa halkokasoja jonkin aikaa ja sammuttaa ne sitten. Mies sanoi toimineensa päihtyneenä hetken mielijohteesta.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että mies oli tahallaan yrittänyt tappaa naisen ja lapset. Oikeus tuomitsi 37-vuotiaan miehen 10,5 vuoden vankeuteen kolmesta murhan yrityksestä sekä tuhotyöstä.

Helsingin Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat