Teollisuushalli tuhoutui täysin palossa Tuusulan Jokelassa – voimakkaasta palosta levisi savua lähialueille

Palokohde oli noin 1 300 neliön teollisuusrakennus Nukarintiellä.

Tyhjillään seissyt teollisuushalli tuhoutui tulipalossa täydellisesti.

8.9. 6:54 | Päivitetty 8.9. 10:38

Vanha teollisuushalli tuhoutui täysin tulipalossa torstain vastaisena yönä Jokelassa Tuusulassa, kertoi Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Palokohde oli noin 1 300 neliön teollisuusrakennus Nukarintiellä.

”Laatikkotehtaantiellä sijaitseva puurakenteinen halli oli ollut tehtaan varastona, mutta seissyt tyhjillään useita vuosia. Siellä se oli kuivunut pystyyn, joten senhän tietää, miten nopeasti sellainen palaa”, päivystävä palomestari Kalle Kaipainen luonnehti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle iltayhdeltätoista keskiviikkoiltana, ja puolenyön aikaan pelastuslaitos kehotti lähialueilla asuvia sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnin, koska palopaikalta levisi savua ja kipinöitä pohjoisen suuntaan.

Lähin asutus sijaitsee palopaikasta muutaman sadan metrin päässä.

Yhden jälkeen yöllä tulipalo oli saatu hallintaan, ja palosta syntyvän savun muodostus oli vähentynyt. Voimakas palo ehti kuitenkin levitä rakennuksen viereiseen metsään, jota pelastuslaitos joutui raivaamaan ja sammuttamaan. Jälkiraivaus- ja sammutustyöt saatiin päätökseen aamulla.

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Palon syttymissyystä ei ole tietoja, mutta hallin sähköt oli katkaistu vuosia sitten.

Oikaisu 8.9. kello 8.57: Korjattu pelastuslaitoksen nimi Keski-Uudenmaan pelastuslaitokseksi. Uutisessa oli aiemmin virheellisesti Itä-Uudenmaan pelastuslaitos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat