Vanhaa kerrostaloa korotetaan Helsingin Kampissa

Kalevankadulla sijaitsevan kerrostaloa halutaan korottaa parilla metrillä. Korotuksella taloon saa rakennettua lisää asuntoja.

Kalevankadun kerrostaloon rakennetaan lisäkerros.

9.9. 11:46

Vanhaa asuinkerrostaloa halutaan korottaa Helsingin Kampissa. Parin metrin korotuksella taloon saa rakennettua lisää asuntoja.

Asemakaavan muutos koskee kerrostaloa Kalevankadulla. Taloon aiotaan rakentaa lisäkerros kuudelle uudelle asunnolle. Teknisesti kyseessä on ullakon korotus, jossa ullakko puretaan ja tiloihin tehdään laajennuksen avulla asuntoja.

Korottamisen lisäksi taloon halutaan rakentaa katutasoon kerhotila ja saunaosasto asukkaille.

Korttelin muilla tonteilla on myös rakennettu ullakkoasuntoja vastaavaan korkeuteen. Talon korkeus nousee esityksen mukaan enintään kaksi metriä ja tulee olemaan samassa harjakorkeudessa naapuritalon kanssa.

Lisäksi lisärakentamisen ulkoasun on tarkoitus sopia viereisten rakennusten tyyliin. Katunäkymä, kadulta sisäpihalle ulottuvine näköyhteyksineen, säilyy suurelta osin ennallaan.

Asuinrakennus on arkkitehti Toivo Korhosen vuonna 1970 suunnittelema ja sillä katsotaan olevan rakennushistoriallista merkitystä. Talossa on kuusi kerrosta ja sisäänvedetty ullakkokerros.

Kerrosala kasvaa korottamisen myötä 525 kerrosneliöltä, josta liiketilaksi osoitetaan 70 kerrosneliötä.

Korottaminen on yksi keino tiivistää kaupunkirakennetta ja saada kantakaupunkiin lisää asuntoja.

Kaupunginvaltuusto on lokakuussa 2021 hyväksynyt uuden Kasvun paikka - Helsingin kaupunkistrategian 2021–2025. Tavoitteena on tiivistää kaupunkirakennetta keskustoissa.

Asiaa käsitellään Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa tiistaina.

Lue lisää: Helsingissä asuu tuhansia koulutettuja ihmisiä, joiden palkka ei riitä elämiseen – Tältä näyttää ilmiö, joka on hiipinyt kalliiseen pääkaupunkiin

Lue lisää: Helsingin Punavuoressa myydään miniasuntoa, jonka valttikorttina on kylpyhuone

Lue lisää: Helsingin korkeimman talon hissit menivät rikki – Asukkaita neuvottiin hankkimaan tilapäismajoitus

Lue lisää: Talon ”suhteettoman” leveä terassi närästää Helsingin Suutarilassa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat