Kalasatamaan tulossa ehkä kirjasto ensi vuonna

Helsingin kaupunki neuvottelee parhaillaan paikasta kirjastolle Kalasatamaan. Tuloksesta riippuu, avautuisivatko kirjaston ovet jo 2023.

Kalasataman rakennuksia kuvattuna keväällä Mustikkamaan sillalta.

10.9. 10:04

Helsinkiin ollaan todennäköisesti perustamassa uutta kirjastoa Kalasataman alueelle.

Kirjasto voisi avata ovensa jo ensi vuoden aikana, sillä tähän on varattu rahaa parhaillaan poliitikkojen puitavana olevassa esityksessä vuoden 2023 budjetiksi.

Avajaisten ajankohtaa ei kuitenkaan vielä voi sanoa varmasti, eikä tarkkaa paikkaakaan ole kerrottu julkisuuteen. Kaupunki on vuokraamassa tilat, ja sopiva paikka on jo löydetty, mutta sen käytöstä käydään parhaillaan neuvotteluja.

Tarkkaa paikkaa ei vielä kerrota, mutta tilan sanotaan olevan kooltaan noin 500 neliötä, kirjastolle sopiva ja keskeisellä paikalla.

Tämä tieto käy ilmi kaupunkiympäristölautakunnan ensi viikon esityslistalta. Kokouksessa vastataan Mari Holopaisen (vihr) ja viiden muun valtuutetun alkuvuodesta tekemään aloitteeseen kirjaston saamiseksi uuteen kaupunginosaan.

Kalasataman rakentaminen jatkuu ensi vuonnakin kiivaana, ja alueelle muuttaa paljon uusia asukkaita. Rakentamisen painopiste on vähitellen siirtymässä pohjoisemmaksi, kuten uusille Nihdin ja Hermanninrannan alueille.

Lue lisää: Kalasatama tarvitsee lähikirjaston

Lue lisää: Helsingin väkiluvun ennustetaan ylittävän 700 000:n rajan vuonna 2028 – Kartta näyttää, minne kasvun odotetaan keskittyvän

Lue lisää: Helsingin Hermanninrantaan halutaan kaupungin­osa autottomalle elämän­tavalle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat