Valtion toimistotaloa myydään Helsingin Pasilassa

Valtio luopuu toimistokiinteistöstä Pasilassa.

Itä-Pasilasta myydään valtion toimistotaloa.

12.9. 13:15

Valtio luopuu kiinteistöstä Pasilassa. Kiinteistön pohjaratkaisun mukaan kohde on mahdollista muuttaa yhden tai useamman käyttäjän toimistorakennukseksi.

Juna-aseman vieressä oleva kohde sijaitsee osoitteessa Asemapäällikönkatu 14, joka on toimistokäytössä. Kyseisellä korttelialueella on hallinto- ja virastorakennuksia.

Asemakaavaa on Senaatti-kiinteistön mukaan mahdollista muuttaa Helsingin kaupungin määrittelemien Itä- ja Länsi-Pasilan kehittämisperiaatteiden mukaisesti. Kohteen pohjaratkaisu mahdollistaa sen muuttamisen nykypäiväisen standardien mukaiseksi yhden tai useamman käyttäjän toimistorakennukseksi.

Pasila tulee olemaan tulevaisuudessa parempien liikenneyhteyksien ja lisärakentamisen myötä entistäkin merkittävämpi keskus, joka toimii Helsingin toimitilarakentamisen avainalueena. Myös asuntojen määrä ja palvelujen tarjonta lisääntyvät voimakkaasti.

Toimistotilojen käyttöaste on laskenut digitalisaation ja koronapandemian myötä ja hybridityön suosio on kasvanut ja tarjonnut työntekijöille mahdollisuuden työskennellä monipaikkaisesti.

Valtion toimitilastrategian lähtökohtana on valtion tilojen entistä tehokkaampi ja kestävämpi käyttö vuoteen 2030 mennessä. Valtion kiinteistöstrategian mukaisesti valtiolle tarpeettomaksi jäävät kiinteistöt myydään ja niihin sidotut pääomat voidaan ohjata valtion muihin tarpeisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat