Hoitoalan ammattilainen ajoi surmakolarin lääke­päissään, sai ehdollisen rangaistuksen

Mies ajoi lääkeaineiden vaikutuksen alaisena surmankolarin Sipoossa. Onnettomuudessa kuoli yksi ihminen.

Huumekuskin aiheuttamassa kolarissa yksi henkilö menehtyi.

12.9. 15:37

Mies tuomittiin vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistukseen yhden ihmisen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden vuoksi.

Tuomio on ehdollinen ja pitää sisällään myös sata tuntia yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus lyhensi tuomitun vankeusrangaistusta kolmella kuukaudella.

Tuomittu mies ajoi autoa useamman keskushermostoa lamaannuttavan aineen alaisuudessa Sipoossa. Tuomitulla oli myös 7-vuotias lapsi mukana kyydissä.

Keravantiellä tuomittu ajoi vastakkaisesta suunnasta tulleen auton keulaan, jonka ajaja kuoli törmäyksessä. Lisäksi toisen auton matkustaja loukkaantui vakavasti törmäyksessä. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat lunastuskuntoon törmäyksessä. Tuomitun lapsi sai lieviä vammoja kolarissa.

Tuomitun mukaan kolari ei ollut seurausta useiden lääkkeiden käytöstä vaan siitä, että hän oli kääntynyt takanaan istuneen lapsen puoleen.

Hovioikeuden mukaan tottumus keskushermostoa lamaannuttavien lääkkeiden käyttöön voi vaikuttaa siihen miten käyttäjä havaitsee niiden vaikutuksen, mutta se ei poista lääkeaineiden vaikutusta: hitautta ja väsymystä. Lisäksi miehen on hoitoalalla työskentelevänä pitänyt tietää, ettei rauhoittavien aineiden vaikutuksen alaisuudessa saa ajaa autoa.

Mies tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä kuolemantuottamuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeä rattijuopumuksesta, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Näihin rikoksiin ei tullut muutosta hovioikeudessa.

Mies määrättiin maksamaan asianomistajille erinäisiä korvauksia yli 8 500 euroa. Lisäksi miehen tulee maksaa usean tuhannen euron oikeudenkäyntikulut.

Helsingin hovioikeuden 9. syyskuuta antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä osapuolet voivat hakea korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat