Asukkaat haluavat suojella Töölönlahden Helsingissä

Asukkaat esittävät Töölönlahden suojelemista.

Vuosi sitten elokuussa Töölönlahden pintaa peitti hento ahdinparta. Pikku-Finlandian rakennus oli vielä pressujen alla.

12.9. 15:55

Töölön, Kallion ja Kruununhaan asukasyhdistykset sekä Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsy esittävät Töölönlahden vesialueen ja sen rantojen suojelemista.

Perusteena on Töölönlahden linnuston ja muun luonnon suojelu.

Järjestöt jättivät aloitteen kaupungille maanantaina.

Aloitteen taustalla on tieto siitä, että kaupunkiympäristön toimialalla valmistelee Hesperian puiston ja Hakasalmen puiston kunnostussuunnitelmia.

Etenkin puistopuiden kunto on ollut jo pitkään kaupungin tarkkailussa. Kolme vuotta sitten yksi rannan hopeapajuista romahti ihmisten päälle.

Lue lisää: Puunrungon paksu haara katkesi Töölön­lahdella, oksien alle jäänyt turistiparis­kunta pelastui täpärästi

Puiden karsinta ja ranta-alueiden kunnostushankkeet huolestuttavat asukkaita. Tuoreessa aloitteessa järjestöt tähdentävät, että Töölönlahden vihersuojavyöhykkeeseen tulee kuulua kaikki Töölönlahden rantoihin liittyvät viheralueet tai sellaiseksi muutettavissa olevat alueet. Vihersuojavyöhyke voisi etelässä ulottua itä-länsisuuntaiseen Töölönlahdenkatuun.

Aloitteessa esitetään, että Töölönlahti liitettäisiin kansalliseen kaupunkipuistoon, jota on valmisteltu kaupunkiympäristön toimialalla.

Järjestöjen mielestä pesivää linnustoa tulisi vaalia eikä alueella tulisi sallia sellaisia toimintoja ja tapahtumia.

Aloitteen ovat allekirjoittaneet Töölö-Seura, Töölön kaupunginosat - Töölö ry, Kallio-Seura, Kruununhaan asukasyhdistys ja Helsy.

Oikaisu 16.9. kello 9.28: Korjattu viimeisessä kappaleessa Töölön asukasyhdistyksen nimeksi Töölön kaupunginosat - Töölö ry.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat