Helsinki kampanjoi lapsille lähisuhdeväkivallan tunnistamiseksi

Kampanja lähisuhdeväkivallasta alkoi maanantaina.

13.9. 15:18

Vähentääkseen lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa lähisuhdeväkivaltaa Helsinki aloittaa kampanjan, jonka tarkoituksena on auttaa lapsia ja nuoria tunnistamaan lähisuhdeväkivallan eri muodot.

Lähisuhdeväkivallalla tarkoitetaan väkivaltaa, jonka tekijä ja kohde ovat tai ovat olleet keskenään läheisessä suhteessa.

Suuri osa helsinkiläislapsista ja -nuorista on tuoreen kouluterveyskyselyn mukaan tyytyväisiä elämäänsä, mutta nuoremmissa ikäryhmissä fyysinen väkivalta on Helsingissä yleisempää kuin koko maassa keskimäärin.

Tavoitteena on rohkaista lapsia ja nuoria ottamaan yhteyttä esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Lasten ja nuorten puhelimeen tai chattiin tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Nollalinjalle.

Lapsia kohtelevat väkivaltaisesti vanhemmat tai huoltajat, mutta myös lähisukulaiset tai kaverit.

Vanhempien tai muiden huoltavien henkinen väkivalta on yleisempää Helsingissä kaikilla luokka-asteilla kuin koko maassa keskimäärin.

Lasten ja nuorten avuksi on luotu viiden kohdan testi, jossa kysytään muun muassa, voiko lapsi olla oma itsensä kotona tai pelottaako häntä kotona, koulussa tai kavereiden kanssa.

Kaupunki toteuttaa Rakaskin ihminen voi satuttaa -kampanjan yhteistyössä useiden järjestöjen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat