Helsinki poikkeustoimiin päivähoidon kriisissä: Leikkipuistoja suljetaan

Helsinki sulkee osan leikkipuistoista vaikean henkilöstötilanteen vuoksi.

Lasten ulkovaatteita päiväkodin lattialla Helsingissä.

13.9. 13:31 | Päivitetty 13.9. 15:00

Helsinki sulkee leikkipuistoja ratkaisuna vaikeaa työvoimapulaan.

Varhaiskasvatuksen henkilöstöpula on vakava ongelma Helsingissä sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Suljettavat leikkipuistot ja perhetalot ovat: Ruoholahti, Lahnalahti, Nuoli, Trumpetti, Ulvila, Viiri, Laurinniitty, Tullinpuomi, Vallila, Kimmo, Torpparinmäki, Salpausselkä, Unikko, Kurranummi, Rudolf, Tuorinniemi, Puuskakulma, Mellunmäki sekä perhetalot Betania ja Sahrami

Osa päiväkodeista kärsii tällä hetkellä vaikeasta henkilöstö- ja sijaispulasta.

Leikkipuistojen henkilökuntaa siirretään nyt päiväkoteihin, sillä työvoimapula on erityisen vakava juuri varhaiskasvatuksen puolella.

Varhaiskasvatuksen henkilöstöpula on vakava ongelma Helsingissä sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Lue lisää: Helsingin päiväkodit vajosivat yhä syvempään kriisiin: ”Ei ole tarjota muuta kuin tilat”

”Akuutin henkilöstövajeen hoitamiseksi ja lakisääteisen varhaiskasvatuksen turvaamiseksi Helsingissä suljetaan leikkipuistoja ja siirretään näiden leikkipuistojen henkilökuntaa päiväkoteihin ajalla 19.9.-21.10.2022”, tiedotteessa kerrotaan.

”Olen erittäin pahoillani, että joudumme tekemään tämän ratkaisun”, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas toteaa tiedotteessa.

Helsinki on tiedotteen mukaan tehnyt toimenpiteitä työvoiman lisäämiseksi. Keinoina tiedotteessa mainitaan muun muassa palkkauksen korottaminen, palkitsemisen tehostaminen, täydennyskoulutuksen lisäämisen ja perehdytyksen kehittäminen.

Toimenpiteet eivät ole johtaneet toivottuun lopputulokseen ja Helsingissä on edelleen alueita ja yksikköjä, joissä ei ole riittävästi hoitohenkilökuntaa päivähoidossa olevien lasten hoitamiseksi.

”Kaupunki ei täysin yksin pysty ratkaisemaan henkilöstöpulaa, joka näkyy jo yli kaupunkimme”, Järvenkallas toteaa tiedotteessa.

Lue lisää: Ministeri Honkonen helpottaisi päiväkotien palkkausta: ”Päiväkoteihin uhkaa levitä sama työvoimapula, mikä on hoiva-alalla”

Lue lisää: Espoo ratkoo päiväkotien henkilöstö­pulaa rahalla: Erikois­palkkio päivä­koteihin, joihin on vaikea saada työntekijöitä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat