Poliisi otti Helsingin rautatieasemalla kiinni käsiasetta kantaneen miehen

Kiinniotto liittyi aiemmin tiistaina Espoon kauppakeskus Sellossa alkaneeseen tehtävään.

13.9. 14:00 | Päivitetty 13.9. 15:10

Helsingin poliisi otti Helsingin päärautatieasemalla kiinni miehen, jonka hallusta löytyi käsiase, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi viestipalvelu Twitterissä noin kello 13.40 tiistai-iltapäivällä.

Kiinniotto liittyi aiemmin tiistaina Espoossa alkaneeseen tehtävään.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan saaneensa noin puoliltapäivin vihjeen, jonka mukaan kauppakeskus Sellossa voi liikkua aseistettu mies. Vihjeen mukaan kauppakeskukseen oli saapunut henkilö, jonka hallussa oli nähty käsiase.

Poliisin mukaan vihje käynnisti kauppakeskuksessa tehtävän, johon osallistui useita partioita, joiden tavoitteena oli miehen paikantaminen

Poliisin mukaan asiointi kauppakeskuksessa jatkui normaalisti, eikä poliisin tiedossa ollut vihjeen lisäksi esimerkiksi konkreettista kauppakeskukseen, sen työntekijöihin tai asiakkaisiin kohdistuvaa uhkaa.

Noin kello 13 poliisi pystyi varmistamaan, että vihjeessä kuvattu ihminen oli poistunut Sellosta ja lähtenyt kohti Helsinkiä matkalla olleeseen junaan, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Helsingin poliisi otti noin 30-vuotiaan miehen kiinni Helsingin päärautatieasemalla noin puoli kahdelta iltapäivällä.

Poliisin mukaan kiinnioton yhteydessä mieheltä löytyi pieni käsiase. Ase on nyt poliisin hallussa.

Alustavien tietojen mukaan mies ei missään vaiheessa uhannut ketään aseella, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Tapauksesta on aloitettu esitutkinta Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella. Rikosnimikkeenä on tässä vaiheessa tutkintaa ampuma-aserikos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat