Sipoonkorven kansallis­puistossa syttyi maastopalo, sattumalta palon havainnut helikopteri auttoi sammutus­töissä

”Riski nopeasti leviävälle metsäpalolle oli suuri”, sanoo päivystävä palomestari.

13.9. 19:39 | Päivitetty 13.9. 22:05

Sipoonkorven kansallispuistossa Sipoossa syttyi tiistaina maastopalo. Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin ennen kello 22:a, että palanut alue oli pinta-alaltaan noin 50 x 50 metrin kokoinen.

Palo havaittiin kello 17:n aikaan Rajavartiolaitoksen helikopterin toimesta.

”Aivan sattumalta havaittiin. Rajavartiolaitos oli omalla toisella tehtävällään ja ilmoittivat sitten palosta meille”, kertoo päivystävä palomestari Mikael Lönnqvist Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

Paloalue on vaikeakulkuista maastoa, ja Lönnqvistin mukaan pelastuslaitoksen kalustolla pääsi vain noin 400–500 metrin päähän alueesta. Rajavartiolaitoksen helikopterista olikin sammutustöissä merkittävä apu.

”Helikopteri teki kaksi vedenhakukeikkaa ja siten saatiin suurin palo sammutettua. Me sitten jatkoimme”, Lönnqvist sanoo.

Palosta ei koitunut vaaraa ihmisille. Palon leviämisen uhka oli kuitenkin todellinen.

”Paloalue on kallion päällä, mikä oli onni. Avoimessa maastossa riski nopeasti leviävälle metsäpalolle olisi ollut suuri, sillä nyt on ollut erittäin kuivaa pitkän aikaa”, Lönnqvist sanoo.

Tiistai-iltana palo oli hyvin hallinnassa ja sammutus- ja raivaustyöt käynnissä.

Syttymissyytä Lönnqvist ei osaa arvioida.

”Siitä ei ole tietoa. Mutta alue on vaellusreittien varrella ja kyllähän tästä ihmisiä kulkee, harvemmin nämä itsekseen syttyvät.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat