Poliisi epäilee: Alaikäiset houkuttelivat keski-ikäisen miehen seksitreffeille - ja ryöstivät hänet

Poliisi uskoo, että vastaavanlaisia rikoksia on tapahtunut enemmänkin Helsingin ja Itä-Uudenmaan alueella. Epäiltynä on ryhmä alaikäisiä nuoria.

14.9. 13:33 | Päivitetty 14.9. 14:11

Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitokset tutkivat epäiltyä rikoskokonaisuutta, johon liittyvät alaikäiset tekijät, seksinmyyntisivusto ja keski-ikäisen miehen ryöstö.

Poliisin tiedotteen mukaan alaikäisten ryhmän epäillään houkutelleen keski-ikäisen miehen tapaamiseen, joka on sovittu Seksitreffit.fi -nimisellä sivustolla. Tapaamispaikalla mies oli poliisin mukaan ryöstetty.

”Kun asianomistaja saapui paikalle, epäillyt kohdistivat häneen väkivaltaa ja uhkasivat machete-veitsellä. Epäilemme, että he anastivat mieheltä rahaa”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss poliisin tiedotteessa.

Törkeästä ryöstöstä on vangittuna yksi alaikäinen poika. Poliisi epäilee teosta lisäksi kolmea muuta poikaa ja yhtä alaikäistä tyttöä.

”Epäilemme, että tyttö ja yksi pojista järjestivät kohtaamisen uhrin kanssa. Kolme muuta poikaa osallistuvat itse ryöstöön”, Forss kertoo.

Tapaus liittyy laajempaan kokonaisuuteen. Osa epäillyistä rikoksista on tapahtunut Itä-Uudenmaan poliisin alueella Järvenpäässä.

Tutkintaa on kuitenkin hidastanut se, ettei poliisilla ole tiedossa uhrien henkilöllisyyksiä.

”Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella samaan rikosvyyhtiin kuuluvassa tapauksessa epäillyt nuoret olivat luoneet samaan tyyliin feikkikäyttäjätilin ja sähköpostin, jossa he olivat saaneet kontaktin uhreihin ja siellä oli muun muassa vaihdettu yhteystietoja tapaamispaikan sopimiseksi”, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Nuoret ovat poliisin mukaan tavanneet Järvenpäässä heinäkuun lopulla kaksi uhria. Tapauksia tutkitaan törkeänä ryöstön yrityksenä ja törkeänä ryöstönä.

”Pidän ihan mahdollisena, että tapauksia on näiden esille tulleiden lisäksi useampia”, Aukio kommentoi.

Poliisi uskoo että vastaavanlaisia huijauksia on tapahtunut Helsingin sekä Itä-Uudenmaan alueella useampia, mutta niistä ei ole vielä tehty rikosilmoituksia.

Tapauksen tutkinta lähti liikkeelle Helsingin poliisista, kun yksi uhreista teki poliisille rikosilmoituksen.

Forss tai Aukio eivät tässä kohtaa halua kertoa lisätietoja siitä, millaisella feikkiprofiililla nuoret ovat sivustolla esiintyneet. Profiilin luomiseen on käytetty tekaistuja henkilöllisyystietoja. Forssin mukaan tutkinnassa olisi mukana myös seksuaalirikoksiin liittyviä rikosnimikkeitä, mikäli asiassa epäiltäisiin alaikäisiin liittyvää hyväksikäyttöä.

Tällä tietoa poliisin uskomus on, että kaikki rikosten uhrit ovat olleet miehiä. Motiivi on Forssin ja Aukion mukaan ollut raha.

Jos olet joutunut tämänkaltaisten tekojen uhriksi, voit matalalla kynnyksellä ilmoittautua poliisille tekemällä rikosilmoituksen. Lisäksi voi ilmoittautua sähköpostitse Helsingin alueella tapahtuneissa tilanteissa osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtuneissa tilanteissa osoitteeseen nuortentutkinta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat