”Näppärä oikotie” halutaan sulkea autoilijoilta Helsingissä

Pikku Huopalahdessa halutaan vähentää läpiajoliikennettä, joka on lisännyt asukkaiden turvattomuutta.

Paciuksenkaaren läpiajoon etsitään ratkaisua.

14.9. 15:15

Helsinki haluaa sulkea kadun autoliikenteeltä Pikku Huopalahdessa. Syynä jatkuva ja ongelmaksi koettu läpiajoliikenne.

Suljettavaksi suunnitellaan Paciuksenkaarta, joka kulkee Paciuksenkadulta Tilkankadulle ja Tilkanvierrolle. Autoliikenteen estämisen myötä autoliikenne Paciuksenkaarelle tapahtuisi ainoastaan etelästä Paciuksenkadun kautta.

Kadun sulkemisen lisäksi Tilkanvierrolle ja Ratsastielle suunnitellaan pyöräkatuja.

Suunnitelmien tavoitteena on poistaa Mannerheimintien ja Paciuksenkadun välinen läpiajoliikenne sekä rauhoittaa Pikku Huopalahden paikalliskatuja.

Ehdotetun ratkaisun taustalla on Helsingin kaupunkistrategia 2021–2025, joka painottaa kestävän liikkumisen edistämistä lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta liikenteestä.

Paciuksenkaaren kautta kulkee runsaasti läpiajoliikennettä Mannerheimintielle ja sitä kautta Hakamäentielle, sillä sitä pidetään ”näppäränä oikotienä” ruuhkaisen Lapinmäentien ja Vihdintien alkupään ohitse, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Läpiajoliikenne aiheuttaa turvattomuutta ja häiriöitä alueen asukkaille, kaupunki tiedottaa.

On arvioitu, että muutoksella Paciuksenkaaren liikenneturvallisuus paranee nykyisestä merkittävästi. Paciuksenkaaren pohjoisosan nykyinen autoliikennemäärä on 2  400 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Asiantuntija-arvion mukaan ajoneuvojen lukumäärä vähenee alle 200 ajoneuvoon vuorokaudessa.

Lue lisää: Haagalaiset ovat tuskissaan kaikkien tunteman oikotien ruuhkista: ”Autoilijat ovat valmiita jonottamaan päästäkseen tälle kadulle seisomaan”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat