Super ja Tehy järjestävät perjantaina mielenosoituksen Helsingissä

Hoitajajärjestöjen mielenosoitus alkaa perjantaina kello 11 Kansalaistorilta, josta mielenosoittajat marssivat eduskuntatalolle.

Kuvassa hoitajajärjestöjen mielenilmaukseen huhtikuussa Oulussa osallistuneita mielenosoittajia.

14.9. 15:27

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy järjestävät mielenosoituksen Helsingin Kansalaistorilla perjantaina 16. syyskuuta.

Tehyn tiedotteen mukaan mielenosoitus alkaa perjantaina kello 11 Kansalaistorilta. Sieltä mielenosoittajien kulkue suuntaa eduskuntatalolle.

Mielenosoitus päättyy kello 15 iltapäivällä.

Mielenilmauksessa ovat paikalla Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sekä Superin puheenjohtaja Silja Paavola, ja paikalle on kutsuttu ministereitä ja kansanedustajia vastaamaan hoitajien kysymyksiin.

Hoitajajärjestöt vastustavat hallituksen esitystä potilasturvallisuuslaista.

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi uusi määräaikainen laki välttämättömän terveydenhuollon ja kotihoidon turvaamisesta työtaistelun aikana.

Laki on laadittu, koska hoitajaliitot Tehy ja Super ovat ilmoittaneet kohdistavansa lakkoaseen teho-osastoihin.

Järjestöt katsovat lain loukkaavan hoitajien perusoikeuksia ja toteutuessaan vievän hoitajilta työtaisteluoikeuden ja syventävän hoitajapulaa, Tehyn tiedotteessa sanotaan.

Keskiviikkona Helsingin käräjäoikeus kielsi väliaikaisella päätöksellä hoitajaliittojen teho-osastoihin kohdistuvien lakkojen alkamisen Hämeenlinnassa, Turussa ja Oulussa.

Potilasturvallisuuslain edistäminen jatkuu eduskunnassa käräjäoikeuden ratkaisuista huolimatta, sanoi pääministeri Sanna Marin (sd) keskiviikkona. Myös asiasta vastaava ministeri, perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) sanoi, että käräjäoikeuden tuoreet päätökset eivät poista tarvetta laille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat