Helsinki aloittaa ilmaisten kuukautis­suojien jakelun neljässä koulussa

Helsingin kaupunki aloittaa kuukautistuotteiden jakelun kolmessa oppilaitoksessa ja yhdessä peruskoulussa.

Kokeilujakson aikana kartoitetaan, voiko kuukautissuojien maksullisuus vaikuttaa opetukseen osallistumiseen.

14.9. 16:23

Helsingin kaupunki aloittaa kokeilun, jonka aikana jaetaan ilmaisia kuukautissuojia neljässä koulussa.

Kolme kuukautta kestävän kokeilun aikana kuukautissuojia jaetaan kolmessa oppilaitoksessa ja yhdessä peruskoulussa. Samalla kartoitetaan kuukautisköyhyyttä ilmiönä Helsingissä.

Kokeilussa mukana olevien on ilmoittauduttava mukaan erityisen ilmoittautumislinkin kautta. Ensimmäiset kuukautissuojat jaetaan syyskuussa.

Lue lisää: Helsinki alkaa jakaa kuukautissuojia ilmaiseksi – ”Kuukautisköyhyys koskee monia menstruoivia ihmisiä Suomessa”

Osallistuja saa valita kokeilun ajaksi tamponeja, siteitä tai kuukupin. Kokeilun lopuksi osallistujille toteutetaan sähköinen loppukysely, jossa selvitetään kokemuksia kokeilusta. Suojia annetaan kerralla kuukaudeksi käyttöön.

Mukana kokeilussa ovat Hiidenkiven peruskoulun 6.–9. luokat, Sibelius-lukio, Tölö Gymnasium ja Stadin AO:n Vilppulantien toimipiste.

Päätöksen kokeilusta teki kasvatus- ja koulutuslautakunta. Kokeilussa on pyritty huomioimaan asian herkkyys, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kokeilujakson aikana kartoitetaan, voiko kuukautissuojien maksullisuus vaikuttaa opetukseen osallistumiseen, tai jopa estää sen kokonaan.

Kuukautisvälineisiin kuluva summa voi muodostaa merkittävän osan oppilaan tai opiskelijan kuukauden tai viikon budjetista. Terveyssiteet ja tamponit maksavat käyttäjälle Helsingin kaupungin mukaan kuukaudessa parista eurosta jopa kymmeneen euroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat