Espoon kaupunginteatteri saa uudet tilat kulttuurikeskuksen laajennuksesta Tapiolasta

Samalla Espoon kaupungin on tarkoitus uusia Kulttuuriaukio, joka vapautetaan kevyen liikenteen käyttöön.

Espoon kulttuurikeskuksen laajennusosa ja Kulttuuriaukio ovat suurin piirtein havainnekuvan keskellä. Rakennuksen arkkitehtuuri tarkentuu suunnittelun edetessä.

14.9. 17:21

Espoon kaupunginteatteri saa uudet tilat, kun kaupungin kulttuurikeskus Tapiolassa laajenee lähivuosina.

Laajennusosaan tulee teatteri- ja harjoitussali sekä oheistiloja. Teatterin katsomoon on kaavailtu viitisensataa asiakaspaikkaa. Tarvittaessa katsomoa on mahdollista muokata ja laajentaa.

Teatteri suunnitellaan kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta, mikä tarkoittaa, että rakennuksen aulatiloja ja palveluja voidaan hyödyntää tehokkaasti.

Laajennus korvaa nyt käytössä olevan Revontulihallin Länsiväylän kupeessa.

Samalla Espoo aikoo kehittää Kulttuuriaukion ympäristöä.

Kaupungin tavoitteena on tehdä aukiosta viihtyisä kaupunkitila, jonka ympärille tulee asuntoja, palveluja, toimisto- ja liiketiloja sekä tapahtumia.

”Ideana on, että Kulttuuriaukio saadaan nimensä mukaiseen käyttöön”, sanoo Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo HS:lle.

Kulttuurikeskuksen nykyisen rakennuksen ja laajennusosan väliin jää galleriatila, joka on osa Tapiolan keskuksesta pohjoiseen johtavaa jalankulkureittiä.

Nyt aukiolla on muun muassa pysäköintitilaa, liikuntakenttiä ja puustoa.

Espoon kulttuurikeskuksen laajennuksen hankesuunnitelma on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn lokakuun aikana, Isotalo kertoo.

Laajennuksen rakentaminen on määrä alkaa talvella 2024, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2027.

Uudistukset suunnittelee arkkitehtitoimisto Ala. Toimiston arkkitehtien käsialaa ovat muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodi ja Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi lähtö- ja tuloaula.

Alustavien laskelmien mukaan hanke maksaa noin 60 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat