Homepilkut täplittivät kouluruokaa Espoossa

Lihapiirakat oli varattu kouluruuaksi liikuntapäivää varten.

Espoon Kalajärven koulun liikuntapäivän evääksi oli varattu lihapiirakoita. Osa piirakoista oli homeessa.

16.9. 10:15 | Päivitetty 16.9. 11:04

Espoon Kalajärven koulun yläkoululaisille tarjottiin torstaina kouluruokailussa homeisia lihapiirakoita.

Yläkoululaisilla oli tarkoitus olla torstaina liikuntapäivä, mutta se peruttiin päivää ennen sään vuoksi ja retkieväät laitettiin tarjolle oppilaille lounasaikaan ruokasalissa. Useampi vanhempi otti HS:n yhteyttä homeisen ruuan vuoksi.

Espoolaisen vanhemman mukaan hänen lapsensa oli pyytänyt kahdesti uutta lihapiirakkaa homeisen tilalle. Myös toinen ja kolmas lihapiirakka olivat homeessa.

Lihapiirakoita tarjottiin ruuaksi 150 oppilaalle.

Espoo Cateringin operatiivinen johtaja Hellen Junninen kertoi torstaina iltapäivällä HS:lle, ettei vielä ole tiedossa, miten suuri osa lihapiirakoista oli homeisia. Tapauksen selvittäminen on kesken.

Junnisen mukaan lihapiirakat tulivat Espoo Cateringille noin 50 kappaleen laatikoissa. Lihapiirakat pakattiin yksittäisiin muovipusseihin keskiviikkona eli päivää ennen tarjoilua. Samalla mukaan pakattiin mehua ja banaani. Tällöin keittiöhenkilökunta ei vielä huomannut, että lihapiirakoissa olisi vikaa.

Espoo Catering on ollut yhteydessä tukkutoimittajaansa ja pyrkii selvittämään, ovatko lihapiirakat olleet homeessa jo siinä vaiheessa, kun ne ovat tulleet tukusta Espoo Cateringille.

Junnisen mukaan kylmäketju ei ole katkennut missään kohtaa. Lihapiirakoiden päiväystä on ollut jäljellä, joten sen puolesta ruuan olisi pitänyt olla kunnollista, Junninen kertoo.

”Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta ja luonnollisesti korvaamme tapahtuneen koululle.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat