Poliisi epäilee jalkapallo­kannattajia joukko­tappelusta – Videolla näkyy, kuinka ”kaikki lyövät ja potkivat kaikkia”

Poliisille toimitettiin video, jonka materiaali on rajua. ”Näyttää siltä, että jollekulle on voinut käydä pahastikin”, Helsingin poliisista sanotaan.

16.9. 14:57 | Päivitetty 16.9. 20:14

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan epäillystä jalkapallokannattajien välisestä tappelusta.

Poliisille toimitettiin tiettävästi vuoden 2019 syyskuussa kuvattu video, jolla mahdollisesti kahden jalkapalloseuran, HJK:n ja FC Lahden, kannattajat tappelevat keskenään.

”Tapausta tutkitaan tappeluun osallistumisena. Nimike saattaa tarkentua tai muuttua myöhemmin. Vähintäänkin pahoinpitely tai jopa törkeä pahoinpitely saattaa tulla kyseeseen”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen Helsingin poliisista.

Epäiltyyn joukkotappeluun tiettävästi liittyvä video on julkaistu ainakin Ylilauta-verkkosivustolla. HS julkaisee otteita videosta tapauksen yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi.

Rikoskomisario Lehtonen kertoi HS:lle, että poliisilla on hallussaan terävä versio tutkinnassa olevasta videosta. Poliisi ei kuitenkaan luovuttanut kyseistä videota eteenpäin.

”Meillä oleva video on sellainen, että siitä on tunnistettavissa tappeluun osallistuneita henkilöitä. Tiedossamme on luultavasti myös tarkka tapahtumapäivä, mutta sanottakoon tässä vaiheessa, että syyskuusta 2019 puhutaan”, Lehtonen sanoo.

Videomateriaalista näkyy, että kyseessä on raju joukkotappelu, jossa on osallisena parisenkymmentä henkilöä.

”Videon perusteella näyttää siltä, että jollekulle on voinut käydä pahastikin. Tapahtumat näyttävät kansanomaisesti sanottuna joukkotappelulta, jossa kaikki lyövät ja potkivat kaikkia, myös maassa makaavaa”, Lehtonen sanoo.

Se, onko tappelussa käytetty jotakin kättä pidempää, ei aukottomasti selviä videolta.

”Ei äkkiseltään näyttäisi, että kenelläkään olisi mitään astaloa tai muuta, mutta mahdotonta sanoa varmaksi tässä vaiheessa.”

Epäillyn tappelun tapahtumapaikka sen sijaan ei toistaiseksi ole poliisin tiedossa. Videolla näkyy vieretysten olevat moottoritie ja junarata sekä junanradan vieressä oleva kävelytie, jolla joukkotappelu tapahtuu. Moottorien takana näkyy pelkkää metsää.

”Siinäpä se mielenkiintoisuus onkin, kun ei pystytä tarkasti arvioimaan, mihin tapahtumat sijoittuvat. Nimenomaisesti näyttäisi, ettei tappelu ole ainakaan Helsingissä tapahtunut.”

Esitutkinnassa pyritään selvittämään videolla esiintyvien asianosaisten henkilöllisyydet, tapahtumapaikka ja tarkempi tapahtumien kulku.

”Emme ole vielä ehtineet perkaamaan, onko poliisille tullut ilmoituksia pahoinpitelystä syyskuulta 2019 . Sekin tulee jossain vaiheessa tarkistettavaksi”, Lehtonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat