Kolme koiraa ja kani vietiin sairaalaan Alppilasta huoneisto­palon jäljiltä, asunnossa ollut käärmekin selvisi

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalossa ei loukkaantunut ihmisiä. Kahdelle koiralle annettiin lisähappea häkämyrkytyksen vuoksi.

18.9. 20:04 | Päivitetty 18.9. 22:30

Helsingin Alppilassa Kotkankadulla sijaitsevan kerrostalon huoneistossa syttyi sunnuntaina noin puoli seitsemän aikaan illalla tulipalo.

Ensitietojen mukaan paikalle meni kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kertoi Twitterissä hieman kello seitsemän jälkeen, että tulipalo on saatu sammutettua.

Pelastuslaitos kertoi Twitterissä löytäneensä huoneistosta savusukelluksen yhteydessä useita eläimiä.

Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juuso Punnonen kertoo HS:lle, että asunnossa oli kolme koiraa, yksi lemmikkikani sekä käärme.

Huoneistossa ei ollut tulipalon syttyessä ihmisiä. Punnosen mukaan tulipalo sai alkunsa huoneiston keittiöstä. Tulipalon syttymissyytä selvitetään.

”Kyseisen huoneiston keittiö tuhoutui tulipalossa”, Punnonen sanoo.

Tulipalossa ei siis loukkaantunut ihmisiä, mutta kaksi koiraa kannettiin huoneistosta tajuttomina ulos, pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

Koirille annettiin lisähappea häkämyrkytyksen vuoksi. Koirat ovat sittemmin vironneet.

Pelastuslaitos tiedotti myöhemmin, että kolme koiraa ja lemmikkikani on kuljetettu Yliopistolliseen eläinsairaalaan Viikkiin tarkastettaviksi.

”Käärme oli hengissä pelastuslaitoksen lähtiessä paikalta. Omistaja otti käärmeen haltuunsa paikalle tultuaan”, Punnonen sanoo.

Oikaisu 18.9.2022 kello 21.23: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, päivystävän palomestarin nimi on Juuso Punnonen, ei Punnanen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat