Tiukka ehto isommista asunnoista meni nurin Vantaalla

Esitys sääntelyn kiristämisestä kaatui 8–7 kokoomuksen ja perussuomalaisten äänillä.

Uusia asuintaloja on rakenteilla etenkin Tikkurilassa.

20.9. 9:21

Virkamiesten yritys kiristää asuntotuotannon sääntelyä kaatui Vantaan kaupunginhallituksessa maanantaina täpärästi äänin 8–7.

Tiukkaa keskipinta-alamääräystä vastustivat kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan edustajat.

Sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät olisivat halunneet, että perheasuntojen keskipinta-ala uusissa asuintaloissa olisi 70 neliötä.

Poliittiset ryhmät ovat olleet erimielisiä sääntelyn kiristämisestä koko valmistelun ajan. Hallituksen esityslistalla kaksi lautakunta oli päätynyt tismalleen päinvastaiseen käsitykseen 70 neliön keskipinta-alavaatimuksesta.

Voittaneen esityksen mukaisesti sitova neliömääräys korvattiin pyöreämmillä sanakäänteillä maapoliittisten linjausten ohjelmassa.

Kaupunki haluaa muun muassa varmistaa riittävän ”suurempien kolmioiden ja sitä suurempien asuntojen tarjonnan”.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että rakennuttajien kanssa tehtävät maankäyttösopimukset ovat paljon vartijoina.

Perheasuntotuotannon määrä ja laatu ovat viime vuosina puhuttaneet Vantaalla, koska vielä pari vuotta sitten kerrostalotuotanto painottui pieniin asuntoihin.

Yksiöbuumin huipulla Vantaa alkoi vaatia maankäyttösopimuksissaan, että uusien kohteiden asunnoista korkeintaan 30 prosenttia saa olla yksiöitä ja vähintään 30 prosenttia tulee olla kolmioita tai sitä suurempia asuntoja.

Keskustelu asuntotuotannon sääntelystä ei pääty tähän, sillä lopullisesti asiasta päättää Vantaan kaupunginvaltuusto lokakuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat