Käyttöhuoneita halutaan kokeilla myös Vantaalla

Kansalaisaloite käyttöhuoneissa on menossa eduskuntaan vaalien jälkeen.

20.9. 9:16

Huumeidenkäyttäjien käyttöhuoneista halutaan kokeilu Vantaalla.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä patistaa valtuustoaloitteessaan, että Vantaa selvittää aktiivisesti valvottujen käyttöhuoneiden käyttöönottoa ja kokeilua. Ajatus on, että Vantaa kaupunkina edistäisi käyttöhuoneita kevään 2023 eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa.

Käyttöhuoneista on tehty kansalaisaloite, joka olisi menossa eduskunnan käsittelyyn vasta vaalien jälkeen.

”Kun olemme yksi Suomen isoimmista kaupungeista, eikö kannattaisi kokeilua järjestää paikassa, jossa siitä saisi tuloksia”, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Minna Räsänen (sd).

Vantaan päihdetilannekyselyn mukaan yli puolet eli 53 prosenttia vantaalaisista vastaajista oli sitä mieltä, että omalla asuinalueella käytetään liikaa päihteitä.

Huumeista tehtiin viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan havaintoja lähes yhtä paljon kuin alkoholista. Kyselyn mukaan etenkin asemilla tapahtuva päihdekäyttö luo asukkaiden keskuudessa turvattomuutta.

Aloitteessa toivotaan myös naapurikaupungeista tutun jalkautuvan huumetyön eli Huudikoutsit-toiminnan aloittamista.

Lue lisää: Metroasemilla päivystää nyt päihteidenkäyttäjiä auttavia ”koutseja”: tarjoavat apua kuiville pääsyyn ja jakavat eväspaketteja

Huudikoutsit ovat koulutettuja vertaistoimijoita. Huudikoutsien toiminnasta vastaavat Irti Huumeista ry ja Kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto Kukunori.

Toiminta voidaan toteuttaa yhteishankkeena jonkin päihdetyötä tekevän järjestön kanssa.

Oikaisu 20. syyskuuta kello 10.50: Käyttöhuoneita koskeva kansalaisaloite on menossa eduskunnan käsittelyyn todennäköisesti vasta vaalien jälkeen, toisin kuin jutussa aluksi virheellisesti kerrottiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat